loading

Link Feature In The Editor Doesn't Seem To Work

Hi Everyone,

I am trying to add some links to my instructable, but am unable to get the link button to work. I enter the URL along with the text, and when I click insert, nothing happens. Does anyone know how to make this work? Or how to add URL links? Your help is hugely appreciated! Thanks!

sort by: active | newest | oldest

To add links you normally just click the link button from the editor and select "insert link" (as shown in picture 1).

You enter the URL and type in some descriptive text, then click insert (picture 2).

It should then show in the body of the editor, highlighted in blue and underlined as a hyperlink. Clicking the link will bring up some options to edit or remove the link (picture 3).

Once published or previewed, the link will apear in Instructables' orange colour (picture 4).

Note: If a URL contains brackets ( ) it will not work correctly.

To help resolve your issue, can you confirm what web browser you are using? (i.e. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari). It will be worth trying it again using a different browser to see if you get the same problem.

link1.jpglink2.jpglink3.jpglink4.jpg
Sharpest32 (author) 4 months ago

Thanks everyone! When I tried it with chrome, it worked fine!

Yonatan244 months ago

Write text.

Highlight.

Click.

Paste link.

Hit enter.

Done!

I find if you hit enter after posting a link it works even in the editor.

Just make sure your cursor is at the end of the link and hit enter, works even in the Q&A replies.

https://www.instructables.com/class/How-to-Write-a...

+1

Downunder35m4 months ago

Links always have been a trouble here, especially when trying to post more then one as a reply...
I found another workaround that mighthelp others too:
If you paste a link and press enter it will be converted into a link automatically.
But this only works in a new line and with nothing after the link.
So you need to keep that in mind.
For the normal way I realised that you need to press enter after pasting the link and then press the button, without enter first the link is bogus.
Waiting for years for proper editing tools to allow the basic stuff that just works in other places....