loading

What wrong with this Circuit ?


I am trying to build this circuits, But its not working. could some one tell me whats wrong with this circuits?

http://www.electronic-circuits-diagrams.com/designimages/1.gif

sort by: active | newest | oldest
caarntedd6 years ago
You have connected something incorrectly?
EZELab (author)  caarntedd6 years ago
No. everything connected right ..
I'd say that 99% of the time we get "its connected right" as a response, theres a nother reply that said "well actually...."

Please check, and DON'T trust breadboards.

Steve
EZELab (author)  steveastrouk6 years ago
I checked every thing, all wires ok. And i dont use breadboards
Get your oscilloscope out and look around with that.

Steve
NachoMahma6 years ago
.  Very difficult to try to troubleshoot without knowing more symptoms.
.  Does it do any thing at all?
.  Do you have B+? Ie, are you supplying power (9 VDC) to the points labeled 9V and - (lower-left corner)?
.  Does Pin 1 change when you push the buttons?
.  Make sure that you didn't accidentally connect lines that don't have a big dot at the junction. Eg, Pin 4 should go only to the Reset switch and not pins 3 or 5/6.
EZELab (author)  NachoMahma6 years ago
The board dose not do any thing.
Pin 1 on the IC getting a signal
And I don't use the reset button.
I think the problem with the SL100 the NPN transistor. I didnt find this one so i replaced it with another NPN one, so we must change the 8.2K resistor, Right ?
Unlikely to not work, if you swapped out the NPN for something else, and besides the pin of the chip that drives the transistor would still change
Yes, I guess one of the things are connected to the wrong other thing and that's why it won't do what it's supposed to do or is doing what it's not supposed to be doing.

Post some more clues and I'll be someone can "FIXXIT".
What's not working ? The circuit looks fine to me.
EZELab (author)  steveastrouk6 years ago
I dont know. nothing happin !