loading

Why is OpenOffice failing on my computer?

     I'm running the latest stable version of Ubuntu.  I have the entire OpenOffice.org office suite installed, and have reinstalled it several times, but every time I try to start any of the programs in the suite I get the startup window and then a message box appears that says:  OpenOffice.org 3.1  Fatal Error-- User interface language cannot be determined, and then the program closes down.  Any recommendations on how to fix this are welcome.  Thanks! 

sort by: active | newest | oldest
Burf7 years ago
Okay, try it again with the same commands but leave off the 3.1 designation at the end of the 2nd and 3rd lines.
I'll hang around for a few minutes to see if that works for you
mad magoo (author) 7 years ago
Thanks!  OpenOffice works fine now.
Burf mad magoo7 years ago
You're welcome. Glad I could help.
Burf7 years ago
Try this, open a terminal and copy and paste the following three commands one at a time and then click enter, then paste in the next one, then enter, then the third:

$ cd ~

$ sudo chown --reference=. -R .openoffice.org3.1

$ sudo chmod -R 0755 .openoffice.org3.1

That should take care of your problem.

mad magoo (author)  Burf7 years ago
Also, the same thing happens when I ignore the first error message and did the third command.
mad magoo (author)  Burf7 years ago
I did that, but after the I did the second command and entered my sudo password, I go the following error message:

chown: cannot access `.openoffice.org3.1': No such file or directory