Bug in email newsletter

Some links in your newsletter aren't working.
You need to change this:

<a href=" a url to the article" style="text-decoration:none;" target="_blank" ></a>
<table align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="270"><tbody><tr><td align="center" valign="top">
<img alt="How to Make a Mobile Charger" ....
</table>

to that:

<a href=" a url to the article" style="text-decoration:none;" target="_blank" >
<table align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="270"><tbody><tr><td align="center" valign="top">
<img alt="How to Make a Mobile Charger" ....
</table>
</a>

Picture of Bug in email newsletter
sort by: active | newest | oldest
1-10 of 13Next »
TheCheatOSX7 months ago

This has never been fixed for me. Anyone else able to actually click a link and it works?

I don't know about the above code, since I am not code savvy, but I have been looking for a long time, for a way to let instructables know that I can't click on any email link, whether it be a picture, or the word link for an article and be able to open it. This has been going on for months. For the record, I use aol email. I use internet explorer 10 and I donl't have link problems generally.

pseaton1 year ago

Hi All,

As of Sunday's newsletter, which went out on June 5, 2016, we expect this issue to be resolved.

Does that match everyone's experience on this thread?

Thanks!

Phil

So... no response from anyone on the thread. Does that mean this is fixed?

zozed (author)  pseaton1 year ago
It's fixed for me. About 5 last newsletters were fine
seannich1 year ago

Hi I also find some of the links don't work in my newsletter, be great to fix it please.

DGW1 year ago

I just sent the code change to service@instructables.com.

Please send a message to them too. Maybe we can get their attention if enough people write.

pseaton DGW1 year ago

Ok, folks! Message received! A fix has been written, and will roll out with our next release. We're aiming for next week, but could slide to the next week depending on the QA process.

Just to share a little information, here's what we found:

- In February (when this started) we began using a new tool that helps us choose better content for the newsletter, depending on the categories each user has expressed interest in.

- The tool has an effect on the URLs in the newsletter: they get much, much longer.

- Because our newsletter is quite long, and each project may have several links, the total size of the HTML meant that it got clipped in many modern email clients, such as gmail. This had a very large impact on the newsletter's appeal, especially since the "unsubscribe" button ended up clipped for many users. We couldn't have the template this way.

- To fix the clipping, we made a change to the template that wrapped each project in a single link. While this prevents the email from getting clipped in many modern email clients, it's technically invalid HTML. div tags aren't supposed to be inside anchor tags.

- Some other email clients (the ones you're using on this thread) attempt to "fix" this html by closing the anchor tag immediately. (This is what DGW has pointed out to service). Note that for users experiencing this bug, the HTML we send is not the same as the HTML you receive! Hence the complexity involved here.

The Solution:

- For the time being, to get the newsletter working for everyone, we're going to simply stop using the testing tool that created the longer links. This should make the newsletter render correctly (and clickably) for everyone. Better solutions will happen over time.

Thanks for your patience here, and apologies for the difficulty!

I just received a newsletter, and it's still not working. :( Outlook 2013 on Windows 7

release not scheduled until tomorrow. Fingers crossed it passes QA!

1-10 of 13Next »