Instructables

Image annotations running off of image, not displaying

Image annotations are being lost either by being below or beyond the edge if the image they relate to. This has only happened since the new image display system was implemented.

The old image system allowed annotations to run below and of the side of an image, where as the new one crops the text to fit only over the image.

The old image annotation system also wrapped the text after a number of characters, where as the new system allows text to run on indefinably  Users can manually insert line breaks in the annotations with the new system (not possible with the old system), however for old instructables this introduces the problem of annotations running off the image and being unreadable.

This appears to be on every instructable, providing there are annotations on the images, and the annotations are long enough, or positioned such that they run past the edge, or bottom of the image.
An example of this is: http://www.instructables.com/id/Cat-enclosure-with-high-cat-walktunnel-utilizes-/
On this instructable there are examples of both running of the edge of an image, and falling off the bottom. It also shows an exception to the problem, the first image allows the annotation to go beyond the boundary of the image, but all subsequent images have the issue.

Picture of Image annotations running off of image, not displaying
cut off bottom.jpg
jerry102311 months ago
This plugin allows you to add textual annotations to images by select a region of the image and then attach a textual description, the concept of annotating images with user comments. What's more, with this plugin, users are able to mark revisions, highlight or underline image by creating, customizing, removing and saving text annotation in VB.NET, Windows Forms and web applications without affecting the original image and document quality.
Kiteman2 years ago
When you click on the image, and get the slide-show version, they display correctly, but you're right, this shouldn't be happening either.

Bug report submitted.
I'm guessing this is still broken? Latest Chrome, XP & 7 still seems to have this problem...
But, if you actually click on the photo, is it fine?
Yep, the image notes function correctly in the pop-up image viewer.
When in the main body, they're also broken in Safari (ios6).
I think that's it is not broken, rather, it was made incorrectly in the first place.
I seem to remember image notes once working just fine; I think this happened after the last big update.