Introduction: Enkelblessures Voorkomen

Picture of Enkelblessures Voorkomen

Enkels zijn rap geblesseerd en eens je die hebt omgeslaan of verstuikt, is het niet eenmalig. De blessure zal vaker en gemakkelijker voorkomen. Alvast een tip is hoge sportschoenen dragen waarbij je enkel stevig vastzit. Eens je een hoge sportschoen hebt, mag je nooit meer veranderen naar een lage sportschoen. Dit vergemakkelijkt de kans bij een blessure van de enkel. Enkele oefeningen om een nieuwe blessure te voorkomen vind je hier!

Step 1:

Picture of

1. Ga op een plaats staan waar je veel ruimte hebt, draag ook stevige schoenen.

Step 2:

Picture of

2. Houd je kin omhoog, open je armen en strek ze naast je lichaam. Houd ook je benen gestrekt.

Step 3:

Picture of

3. Ga nu op één been staan. Plaats je voet in de knieholte van je ander been. Buig langzaam door het gestrekte been. Probeer dit een volle minuut vol te houden. Als je je evenwicht niet kan behouden, strek je je armen voor je uit en drukt ze tegen de muur. Wissel na 1 minuut af van been.

Step 4:

Picture of

4. Houd dezelfde positie aan, maar los je been van je knieholte. Voor dit onderdeel is het belangrijk dat je veel evenwicht en stabiliteit hebt.

Step 5:

Picture of

5. Spring een goeie meter vooruit en doe dit 5 maal na elkaar. Je springt alleen naar voor en niet naar achteren! Wanneer je teruggaat naar je beginpositie is het belangrijk dat je niet verandert van positie, dus blijf je op één been steunen. Wissel na 5 maal ook van been.

Step 6:

Picture of

6. Hou 5 minuten rust

Step 7:

Picture of

7. Zet je voeten naast elkaar en houd je armen gestrekt in de lucht. Spring een goeie meter vooruit met je voeten toe en breng je armen op het einde van de sprong naar achteren, gericht naar je heupen. Probeer dit 5 maal.

Step 8:

Picture of

8. Herhaal de vorige stap, maar nu op één been. Doe dit 5 maal met afwisseling van de benen.

Step 9:

Picture of

9. Voor de enkels nog wat los te schudden:

9.1 Je start op één been. Je voet staat schuin op de grond en je knie is naar binnen gericht.

9.2 Je beweegt je enkel door je hiel op de grond te houden en met de rest van je voet (tenen...) een halve cirkel te maken zodat je een denkbeeldige 'V' maakt met je ene voet.

! BELANGRIJK !

Blijf je andere been hoog houden, met je voet tegen het zitvlak!

Comments

seamster (author)2015-10-15

Good tips! Thank you for sharing this.

About This Instructable

163views

0favorites

License:

More by MattelaerManon:Enkelblessures voorkomen
Add instructable to: