Introduction: Escapebox

About: student and maker

Hello Instructables!

My name is Johan and I am a student at the university of applied science of Rotterdam(the Netherlands). For my studies I have to choose some electives and I choose Fablab Making. The fablab making course is being held at Stadslabrotterdam.nl, this is a fablab. The idea of the Fablab making course is to learn how to work with the different machines en techniques at the fablab. To ensure that students use all kind of materials, machines and techniques the teacher gives us some rules for the object we have to make for this course.

The rules:

• Use the 3d printer
• Use the lasercutter
• And something else with a wire
• Your object must have a hinge
• A electric circuit
• And why have to make a instructable


*****(as you can see i write this intructable in dutch but i will translate it to englisch)*****

****( English isn't my first language, so please excuse any mistakes ) ****

in de first two weeks i
In de eerste twee weken heb ik nagedacht over wat ik zou gaan maken en heb gekeken naar de interesses die ik heb. Naast mijn studie vind ik het leuk om mij bezig te houden met raadsel zoals Alternate Reality Gaming(ARG) , Geocaching , Escaperooms, scavangerhunts and boardgames like Carcasonne , Setlers van Catan.

Hieruit kwam het idee om een soort escaperoom gezelschapsspel te maken voor thuis.

Het idee is dat een groep mensen via een soort scavangergunt, puzzels en raadsels oplossen en hierdoor stapje voor stapje dichter bij de oplossing te komen. Het eerste idee was om een compleet spel te maken met de bijbehorende puzzles maar helaas had ik daar te weinig tijd voor door studie en heb ik gekozen om het wat kleiner te houden en is het een doos geworden voor het totale spel.

Inspiration:

https://www.kickstarter.com/projects/361817408/esc...

http://www.escaperoomthegame.com/en-au/about


http://www.breakoutedu.com

Step 1: Lasercutter

Als je heel handig bent met illustrator kan je zelf een box tekenen. Persoonlijk vind ik dat te veel werk en ik weet dat er hele handige websites zijn die kan en klare tekeningen genereren. In deze Intructable maak ik gebruik van www.makercase.com. in de afbeeldingen kan je zien welke instellingen ik gebruikt heb voor de box.

  • Units: Milimeters
  • Box width : 220
  • Box Height: 150
  • Box Dept: 300
  • Are these inside dimensions or outside dimensions?: Outside
  • Material thickness: 6mm
  • Edge joints: finger

Let op ! ik heb zelf al een keer de vergissing gemaakt dat ik iets had opgemeten als buitenmaat maar had aangegeven dat het de binnenmaat was van de box. Hierdoor krijg je afwijking omdat bij het genereren van de tekening het materiaal dikte bijberekend wordt en hierdoor je tekening niet meer klopt.

Nadat je alles hebt ingevoerd zie je een voorbeeld box aan de hand van jou instellingen. Als je nu op de knop (Generate laser cutter case plans) krijg je een popup venster te zien met de uiteindelijke tekening. Download de tekening via de knop (Downloads plans)

Via illustrator open we de tekening die we net hebben gedownload van de makercase website. Nu moeten we nog een aantal aanpassingen maken. namelijk de Lijndikte moet veranderd worden naar 0.01mm met de RGB kleur Rood (255.0.0). Als dit gedaan is kunnen we de tekening doorsturen naar de software voor de lasercutter. dit doen

Step 2: Lasercutter

In Stadslabrotterdam maken ze gebruik van een Trotect 100 en een Trotect Speedy 300 lasercutter. De Trotect 100 is te klein voor deze opdracht en maak ik gebruikt van de Trotect 300.

  • Materiaal in de lasercutter neerleggen
  • Hoogte van de laser afstellen op het materiaal via het speciale hoogte tooltje (foto1)
  • In de software van Trotect (jobcontrol) laden we de tekening voor de box in
  • stellen we de juiste actie in voor de kleur rood namelijk cutten
  • instellingen voor het snijden van 6 mm multiplex is: power 100% snijder 0,4 % passes 1
  • klik op "play" knop om de opdracht te starten.

Altijd er bij blijven om te kijken of het materiaal niet in de fik vliegt;)

Step 3: Fitting the Box

Nadat alles uitgesneden is probeer ik even uit of alles goed past. helaas had ik niet goed opgelet en is 1 zijkant niet helemaal goed uitgesneden. Snel nog even een nieuwe zijkant uit uitsnijden en we kunnen beginnen met het in elkaar lijmen van de box.

Het in elkaar lijmen van de box kan vrij lastig zijn omdat je meerdere delen in elkaar moet lijmen. om het mijzelf wat makkelijker te maken heb ik gebruik gemaakt van schilderstape. Wanneer ik twee delen heb gelijmd zet ik deze nog extra vast met aantal stukken tape zodat de doos niet uit elkaar kan vallen. Wanneer je alle delen in elkaar heb gelijmd kan je de tape verwijderen.

Step 4: Details

Voor het sluitwerk was ik in de bouwmarkt geweest en kwam ik deze metalen hoeken tegen. Deze passen mooi op onderkant van de boek. Het geeft wat meer karakter en het beschermt gelijk de hoeken. Ik heb de hoeken met contactlijm vastgelijmd omdat ik niet de juiste maat schroefjes in huis had en ik geen zin had om nog een keer naar de bouwmarkt te gaan.

Ik heb de hoekjes aan de onderkant nog iets bij geschuurd zodat de metalen hoeken beter passen.

Step 5: 3d Printed Hinge

Helaas waren de scharnieren die ik in de bouwmarkt had gekocht niet goed voor de box. Omdat ik volgens de regels van het keuzevak toch nog iets moest printen heb ik gekozen om de scharnieren te 3dprinten. Als je handig bent met 3d modeleer software kan je er voor kiezen om dit zelf te ontwerpen maar helaas ben ik niet zo goed in het modelleren van 3d objecten. Maar voor mensen zoals ik zijn er hele handige websites zoals Intructables en thingiverse.

Op thingiverse kwam ik het volgende bestand tegen: http://www.thingiverse.com/thing:1396038. het betreffende bestand heb ik geprint met een UP 3dprinter. dit omdat deze printers vrij gebruiksvriendelijk zijn en zeer accuraat kan printen.

Bij het laden van het .STL bestand moeten we nog even het scharnier de juiste richting op draaien voor het 3dprinten.

Step 6: Monteren Hinge

Voor het monteren van de scharnieren heb ik gebruik gemaakt van verzonken imbus boutjes met bijpassende ringetjes en moeren. de betreffende moeren hebben een rubberen rand aan de binnenkant waardoor het erg lastig is om deze weer los te schroeven.

Let er op dat je de scharnieren eerst goed uitlijnen met de deksel en boor dan de gaten voor zodat je later de moeren er in kan draaien. Omdat de bouten net iets te lang waren heb ik deze met een speciale tang korter gemaakt.

Step 7: Afronding

Nu monteren we nog het sluit mechanisme , let er op dat je het goed uit lijnt. monteer eerst het deel wat op de klep van de box vast komt te zitten. ook hier heb ik weer gebruik gemaakt van seconde lijm omdat dit het mooiste resultaat geeft. Nadat de lijm is uitgehard schuiven we het tweede deel van de sluiting in het gat van de hanger. smeer wat secondelijm op het platte deel en drukt deze nu in zijn geheel vast aan de voorkant. Als je alles goed heb vast geplakt gaat de klep goed open en dicht zonder dat dit stroef gaat.

Om het geheel af te maken heb ik een drie cijfer hangslot aan het sluitmechanisme gemonteerd.