loading

Hello Instructables!

My name is Johan and I am a student at the university of applied science of Rotterdam(the Netherlands). For my studies I have to choose some electives and I choose Fablab Making. The fablab making course is being held at Stadslabrotterdam.nl, this is a fablab. The idea of the Fablab making course is to learn how to work with the different machines en techniques at the fablab. To ensure that students use all kind of materials, machines and techniques the teacher gives us some rules for the object we have to make for this course.

The rules:

• Use the 3d printer
• Use the lasercutter
• And something else with a wire
• Your object must have a hinge
• A electric circuit
• And why have to make a instructable


*****(as you can see i write this intructable in dutch but i will translate it to englisch)*****

****( English isn't my first language, so please excuse any mistakes ) ****

in de first two weeks i
In de eerste twee weken heb ik nagedacht over wat ik zou gaan maken en heb gekeken naar de interesses die ik heb. Naast mijn studie vind ik het leuk om mij bezig te houden met raadsel zoals Alternate Reality Gaming(ARG) , Geocaching , Escaperooms, scavangerhunts and boardgames like Carcasonne , Setlers van Catan.

Hieruit kwam het idee om een soort escaperoom gezelschapsspel te maken voor thuis.

Het idee is dat een groep mensen via een soort scavangergunt, puzzels en raadsels oplossen en hierdoor stapje voor stapje dichter bij de oplossing te komen. Het eerste idee was om een compleet spel te maken met de bijbehorende puzzles maar helaas had ik daar te weinig tijd voor door studie en heb ik gekozen om het wat kleiner te houden en is het een doos geworden voor het totale spel.

Inspiration:

https://www.kickstarter.com/projects/361817408/esc...

http://www.escaperoomthegame.com/en-au/about


http://www.breakoutedu.com

Step 1: Lasercutter

Als je heel handig bent met illustrator kan je zelf een box tekenen. Persoonlijk vind ik dat te veel werk en ik weet dat er hele handige websites zijn die kan en klare tekeningen genereren. In deze Intructable maak ik gebruik van www.makercase.com. in de afbeeldingen kan je zien welke instellingen ik gebruikt heb voor de box.

  • Units: Milimeters
  • Box width : 220
  • Box Height: 150
  • Box Dept: 300
  • Are these inside dimensions or outside dimensions?: Outside
  • Material thickness: 6mm
  • Edge joints: finger

Let op ! ik heb zelf al een keer de vergissing gemaakt dat ik iets had opgemeten als buitenmaat maar had aangegeven dat het de binnenmaat was van de box. Hierdoor krijg je afwijking omdat bij het genereren van de tekening het materiaal dikte bijberekend wordt en hierdoor je tekening niet meer klopt.

Nadat je alles hebt ingevoerd zie je een voorbeeld box aan de hand van jou instellingen. Als je nu op de knop (Generate laser cutter case plans) krijg je een popup venster te zien met de uiteindelijke tekening. Download de tekening via de knop (Downloads plans)

Via illustrator open we de tekening die we net hebben gedownload van de makercase website. Nu moeten we nog een aantal aanpassingen maken. namelijk de Lijndikte moet veranderd worden naar 0.01mm met de RGB kleur Rood (255.0.0). Als dit gedaan is kunnen we de tekening doorsturen naar de software voor de lasercutter. dit doen

<p>What language is that?</p>
<p>Dutch</p>

About This Instructable

4,321views

17favorites

License:

Bio: Working at stadslabrotterdam.nl as labassistant
More by johan_stadslabrotterdam:Rotary phone puzzle for my breakout game Escapebox 
Add instructable to: