loading

Dit model van vlieger is geschikt als het wordt aangedreven door een zeer sterk aandrijvingsmechanisme.

Aan de bovenkant van de vleugels ontstaat er een onderdruk ten opzichte van de onderkant van de vleugel. Aan de vleugeltoppen komen lage druk en hoge druk samen, deze vormen dan spiraalvormige turbulenties aan de vleugeltoppen die zich naar achteren en onder voortzetten. Hoe groter de invalshoek, hoe groter de drukverschillen en hoe groter de vortex is. Meestal is deze zogenaamde 'vortex' ongewenst. Maar bij deltavleugels is het optreden van vortices echter een gewenst effect waarmee de draagkracht bij lage snelheden en grote invalshoeken vergroot kan worden.

Step 1: Afschiet Platform (1)

Om de water raket vlieger af te schieten hebben we een afschiet platform nodig. Dit kan eenvoudig, maar ik heb er een iets complexere gemaakt.

Afbeelding 1 toont de plank (met afmetingen in mm) waar alles op gemonteerd zal worden.

Afbeelding 2 toont de twee planken die loodrecht op de andere zal gemonteerd worden. In afbeelding 3 zie je dat je eerst een gat zal moeten boren (iets kleiner dan de kurk). Hier duw je de kurk in. Hierna draai je het ventiel in de kurk. Hierdoor klemt de kurk tussen het hout.

Om de fles / het vliegtuig nog harder te laten afschieten heb ik 4 oogjes geplaatst zoals te zien op de foto. Door hier een klem in te steken kan je de fles vastklemmen zodat hij pas wegschiet wanneer je de klem wegtrekt.

Deze constructie bevestig je nu loodrecht op de eerste plaat (afbeelding 4). Om de fles / het vliegtuig te begeleiden bevestig je nog 2 latten op de plaat (afbeelding 5).

<p><font><font>Nice job! It lunches really high in the air! And thanks for including a video!</font></font></p>

About This Instructable

2,531views

4favorites

License:

Bio: Industrial designer
More by Cardinaels Rob:GECO - Wall climbing robot Armrest water rocket airplane 
Add instructable to: