Instructables
loading
loading

Dit model van vlieger is geschikt als het wordt aangedreven door een zeer sterk aandrijvingsmechanisme.

Aan de bovenkant van de vleugels ontstaat er een onderdruk ten opzichte van de onderkant van de vleugel. Aan de vleugeltoppen komen lage druk en hoge druk samen, deze vormen dan spiraalvormige turbulenties aan de vleugeltoppen die zich naar achteren en onder voortzetten. Hoe groter de invalshoek, hoe groter de drukverschillen en hoe groter de vortex is. Meestal is deze zogenaamde 'vortex' ongewenst. Maar bij deltavleugels is het optreden van vortices echter een gewenst effect waarmee de draagkracht bij lage snelheden en grote invalshoeken vergroot kan worden.

 
Remove these adsRemove these ads by Signing Up

Step 1: Afschiet platform (1)

Picture of Afschiet platform (1)
1.jpg
2.jpg
3.jpg
DSC00495.JPG
DSC00493.JPG
4.jpg
5.jpg

Om de water raket vlieger af te schieten hebben we een afschiet platform nodig. Dit kan eenvoudig, maar ik heb er een iets complexere gemaakt.

Afbeelding 1 toont de plank (met afmetingen in mm) waar alles op gemonteerd zal worden.

Afbeelding 2 toont de twee planken die loodrecht op de andere zal gemonteerd worden. In afbeelding 3 zie je dat je eerst een gat zal moeten boren (iets kleiner dan de kurk). Hier duw je de kurk in. Hierna draai je het ventiel in de kurk. Hierdoor klemt de kurk tussen het hout.

Om de fles / het vliegtuig nog harder te laten afschieten heb ik 4 oogjes geplaatst zoals te zien op de foto. Door hier een klem in te steken kan je de fles vastklemmen zodat hij pas wegschiet wanneer je de klem wegtrekt.

Deze constructie bevestig je nu loodrecht op de eerste plaat (afbeelding 4). Om de fles / het vliegtuig te begeleiden bevestig je nog 2 latten op de plaat (afbeelding 5).

Step 2: Afschiet platform (2)

Picture of Afschiet platform (2)
6.jpg
7.jpg
8.jpg
DSC00496.JPG
DSC00490.JPG
DSC00492.JPG

Om de poten van het afschiet platform te maken heb ik een balk hout (afbeelding 6) genomen, hier 2 poten op geschroefd en er een latje aangemaakt zodat de poten op een bepaalde stand bleven staan (afbeelding 7).

Deze constructie maakte in vast aan het andere deel (afbeelding 8).

Het afschiet platform is nu klaar.

Nice job! It lunches really high in the air! And thanks for including a video!