loading
3Comments

Tell us about yourself!

Complete Your Profile
  • Make your weighing scale hack using arduino and hx711

    I have made same circuit but I am getting a problem in amplifying the voltage. I have tried this with a 3 wired load sensor in which I am keeping 2 resistors on the breadboard and 2 wires (black and white) coming out of load sensor are connected to make a Wheatstone bridge and I am reading the value of voltage between red wire of load sensor and its other end in Wheatstone bridge. Now when I am applying force on load sensor then it's value are changing ( very minute change but still change I have to amplify that). Now my problem is I am able to amplify the value of the voltage but the change is so minute that it's amplification doesn't show up in comparison to the actual voltage. How should I go about it?

    I have made same kind of circuit but I am getting a problem in amplifying the voltage. I have tried this with a 3 wired load sensor in which I am keeping 2 resistors on the breadboard and 2 wires (black and white) coming out of load sensor are connected to make a Wheatstone bridge and I am reading the value of voltage between red wire of load sensor and its other end in Wheatstone bridge. Now when I am applying force on load sensor then it's value are changing ( very minute change but still change I have to amplify that). Now my problem is I am able to amplify the value of the voltage but the change is so minute that it's amplification doesn't show up in comparison to the actual voltage. How should I go about it?

    View Instructable »
  • KeyurV1 commented on sspence's instructable Arduino Load Cell / Scale8 months ago
    Arduino Load Cell / Scale

    I have made same circuit but I am getting a problem in amplifying the voltage. I have tried this with a 3 wired load sensor in which I am keeping 2 resistors on the breadboard and 2 wires (black and white) coming out of load sensor are connected to make a Wheatstone bridge and I am reading the value of voltage between red wire of load sensor and its other end in Wheatstone bridge. Now when I am applying force on load sensor then it's value are changing ( very minute change but still change I have to amplify that). Now my problem is I am able to amplify the value of the voltage but the change is so minute that it's amplification doesn't show up in comparison to the actual voltage. How should I go about it?

    View Instructable »