loading
6 Comments

Tell us about yourself!

Complete Your Profile
  • Radionics commented on msuzuki777's instructable Arduino Ublox GPS3 weeks ago
    Arduino Ublox GPS

    HiI have an issue maybe you guys can help me with.I have a total of 20 units here for a project.- All units connect to u-center at 9600baud using FTDI adapter. - All units allow me to change NMEA,UBX and configuration messages and save correctly. Namely NAV POSLLH, pedestrian, rate etc- 17 of the units are showing GPS position updating and satellite numbersand the LED flashes to show its getting fix/positional info. Pass.- 3 of the units are not showing GPS position updating and no satellite numbers. In those fact you can see the satellite blue boxes light up for a fraction of a second then go to gray. The led that flashes usually when you get data is not lit.Are the 3 units faulty? I have tried swapping an antenna off a working one to no avail. There is obviously power going in and its...see more »HiI have an issue maybe you guys can help me with.I have a total of 20 units here for a project.- All units connect to u-center at 9600baud using FTDI adapter. - All units allow me to change NMEA,UBX and configuration messages and save correctly. Namely NAV POSLLH, pedestrian, rate etc- 17 of the units are showing GPS position updating and satellite numbersand the LED flashes to show its getting fix/positional info. Pass.- 3 of the units are not showing GPS position updating and no satellite numbers. In those fact you can see the satellite blue boxes light up for a fraction of a second then go to gray. The led that flashes usually when you get data is not lit.Are the 3 units faulty? I have tried swapping an antenna off a working one to no avail. There is obviously power going in and its working as expected on the serial end as I can update and save...Units areBoard Part number GY-GPS6MV2UBLOX ICNEO-6M-0-00115100300 22Any help appreciated! Thanks!

    Look I guess its not the seller's fault...just shotty chinese cr8p lol. I think the issue is also dont put too small a radius on the bend on the cable....I've replaced the leads from old laptop wireless modules (the connector and wire and resoldered onto the antenna....now I get 3D fix!! yay!

    HiJust an update. It turns out the 3 antennas ARE fault.I retested using a replacement antenna and they work now! I desoldered the sheilding on the back of the faulty antennas to check the continuity of the coax...and yep the center core is open circuit.I am hoping I can reterminate this tiny connection!!

    View Instructable »