loading
4Comments

Tell us about yourself!

Complete Your Profile
  • SpinCOR8 commented on RuiSantos's instructable ESP8266 Web Server (Without Arduino)3 months ago
    ESP8266 Web Server (Without Arduino)

    Fanstatic post! Thanks for sharing! Hey, I'd like to make the ON and OFF buttons bigger (e.g. 0.5in. X 0.5in.) but, I am no coder. Any suggestions?

    View Instructable »
  • WiFi / Internet Controlled Relays using ESP8266 - Quick, 30 minutes IoT project

    Thanks for the quick reply! It turns out I had a bad jumper wire connection or two that was either effecting the TX/RX and/or power stability. A complete rework of my benchtop configuration solved the enigma. Thanks again for the quick reply and the project!

    Hello thanks again for your willingness to share your expertise. My next problem is I can't get the webpage to start. The only changes I've made to the init.lua file is as you instructable (e.g. IP, SSID, p/w). I'm working in the same room as the WiFi router (2.4 ghz, 802 1.1, WPA/WPA2 PSK). I even reformatted/reloaded .lua on the ESP01. Any suggestions?

    View Instructable »
  • WiFi / Internet Controlled Relays using ESP8266 - Quick, 30 minutes IoT project

    Hello - Thanks for the Project! It's exactly what I need to save some coin over using a more expensive alternative. Your Instructable rocks! Unfortunately I'm getting: "ERROR: Communication with MCU not yet established" in the ESPlorer v0.2.0-rc3 IDE. I was able to flash the NodeMCU firmware at a 9600bps on the first try! And I believe my power config at 3.3V to ESP-01 with only a shared GND to CP210x is good. CP210x is powered by PC. My LM2595 step-down is powered by a AC/DC wall plug at 5.5vdc/500ma.I've pulled the GND to GPIO0 jumper. COM3 port says it's opened and I've mirrored the baud rate in my Win7 OS. My CP210x has latest driver. My port setting are: 9600bps, 8db, No: Pairty, 1sb, No: Flow Ctrl. I cycled through each baud rate option hoping for a miracle to no avail....see more »Hello - Thanks for the Project! It's exactly what I need to save some coin over using a more expensive alternative. Your Instructable rocks! Unfortunately I'm getting: "ERROR: Communication with MCU not yet established" in the ESPlorer v0.2.0-rc3 IDE. I was able to flash the NodeMCU firmware at a 9600bps on the first try! And I believe my power config at 3.3V to ESP-01 with only a shared GND to CP210x is good. CP210x is powered by PC. My LM2595 step-down is powered by a AC/DC wall plug at 5.5vdc/500ma.I've pulled the GND to GPIO0 jumper. COM3 port says it's opened and I've mirrored the baud rate in my Win7 OS. My CP210x has latest driver. My port setting are: 9600bps, 8db, No: Pairty, 1sb, No: Flow Ctrl. I cycled through each baud rate option hoping for a miracle to no avail. Finally, I did try two different ESP-01s in hopes the one antenna may have been defective and still can't get any communication. Please help? Thanks again!

    View Instructable »