• How to setup and use the NEJE DK-5 Pro-5 Laser Engraver/Cutter

    I am having a problem with ours. It's been working great.....until I changed the 'motor step pause' in the setting (button on bottom right of the GUI). It could just be a coincidence but I don't think so. Now, after loading a print up and starting it, it gets about halfway though the print and the starts to distort sideways (much like in the picture above the 'motor step pause' setting. I reset it to 35, which is what it was on originally after it started printing strangely, but it didn't seem to make a difference (I've tried a couple other numbers, but they had no effect that I could notice). I uninstalled the driver and re-installed it and it seemed to work...once. I've reset my laptop...unplugged the machine...tried a different USB port...everything I can think of. Can you help or is there a forum somewhere with this information (Google just seems to have reviews and people complaining). I'm at my wits end......ANY help or advice...or even a general vauge wave in a particular direction would be huuugely appreciated as I have printed dozens of times with it and it's hugely fun to play with....I have tooo many more things I have to label ha!PS the ppl who are having problems with their machine not burning, try adjusting the focus ring underneath the laser (wear the glasses). If it is out of focus, it just will barely even warm the surface.

    actually...I'll answer my own question....I changed that same number that was causing all of the problems from 35 (which seems to be the default) to 100 (it seems that the smaller the number the faster it goes, but that seems to make it 'slip' occasionally...and even after I changed it back from '5' to the default '35', it seemed to have caused some kind of semi-permanent problem...it has slowed it waaay down....it would have been nice if they had mentioned that in ridiculous piece of toilet paper and just plain garbage that they laughingly refer to as the instruction manual (also the image is sharper and somehow nicer now too). So if anyone else is having that slippage problem, try changing the number from a small number to a larger one. :D

    View Instructable »