loading
2CommentsJoined January 10th, 2016

Tell us about yourself!

Complete Your Profile
  • ESP8266 WiFi OTA Remote File Management

    Hello,I am trying to get it to work, but without success so far. Same picture as described by LeonardoF21: it reboots, it uploads files (but not really. It tells that the file has been uploaded, but when I check on ESP, it is not there.Here is the output I see (with ESPlorer) after pressing the reset button:NodeMCU custom build by frightanic.com branch: master commit: c8037568571edb5c568c2f8231e4f8ce0683b883 SSL: false modules: node,file,gpio,wifi,net,i2c,spi,tmr,adc,uart,ow,cjson,dht,sntp build built on: 2016-01-20 05:51 powered by Lua 5.1.4 on SDK 1.4.0System Info: IP: nilNodeMCU 1.4.0Flashsize: 4096ChipID: 91198FlashID: 1458376Flashmode: 2Heap: 38520File system info:Total : 3426401 BytesUsed : 15813 BytesRemain: 3410588 BytesReadyServer running...> This is on a NodeMCU...see more »Hello,I am trying to get it to work, but without success so far. Same picture as described by LeonardoF21: it reboots, it uploads files (but not really. It tells that the file has been uploaded, but when I check on ESP, it is not there.Here is the output I see (with ESPlorer) after pressing the reset button:NodeMCU custom build by frightanic.com branch: master commit: c8037568571edb5c568c2f8231e4f8ce0683b883 SSL: false modules: node,file,gpio,wifi,net,i2c,spi,tmr,adc,uart,ow,cjson,dht,sntp build built on: 2016-01-20 05:51 powered by Lua 5.1.4 on SDK 1.4.0System Info: IP: nilNodeMCU 1.4.0Flashsize: 4096ChipID: 91198FlashID: 1458376Flashmode: 2Heap: 38520File system info:Total : 3426401 BytesUsed : 15813 BytesRemain: 3410588 BytesReadyServer running...> This is on a NodeMCU 1.0 boardI have downloaded your files from github yesterday, so it is an actual version.Any ideas ?What worries me is IP: nil (output from init.lua)When I enter= wifi.sta.getip()in ESPlorer, I get the IP, netmask and gateway as return.Any ideas ?Thank you for your assistanceJosh

    Please forget my previous post. I have put files in wrong directories. My bad :-(I apologize. But now I am really happy and can do updates to my various ESP-12E based controllers and sensors over the air. Thank you very much !All the bestJosh

    View Instructable »