loading
4CommentsJoined August 22nd, 2008

Tell us about yourself!

Complete Your Profile
  • PiAnywhere 4G & LTE Hat for the Raspberry Pi

    The AT Command set document is available on the PiAnywhere site. They use the sim7100 modem. So, you could also search for the document "simcom_sim7100_atc_en". I was able to use this to test the modem and confirm some functionality. I too am having the same errors as many people here.For me, it appears the PiAnywhere LTE board isnt reading the SIM regardless of orientation or SIM card. Have tried emailing PiAnywhere support multiple times. About to post a copy of my latest email here.

    No response to either of my prior emails after almost a month. I am having the same errors as the people two months ago on this site. I understand AT commands and have been using them for 20+ years. When I follow the sim7100 application notes and AT command guide, I get the CME Error for SIM not present. Based on the social media posts I have the SIM inserted with the angled corner pointed towards the USB ports on the RPI3. (I have tried two different SIMs and have confirmed the SIMs as good in a cell phone).The device is properly responding to other AT commands for querying LTE state but is not connecting to the carrier and any SIM related return the sam error. Did you have a bad batch of boards with the SIM carrier?GPS is working properly if that helps in troubleshooting.Seeking any ...see more »No response to either of my prior emails after almost a month. I am having the same errors as the people two months ago on this site. I understand AT commands and have been using them for 20+ years. When I follow the sim7100 application notes and AT command guide, I get the CME Error for SIM not present. Based on the social media posts I have the SIM inserted with the angled corner pointed towards the USB ports on the RPI3. (I have tried two different SIMs and have confirmed the SIMs as good in a cell phone).The device is properly responding to other AT commands for querying LTE state but is not connecting to the carrier and any SIM related return the sam error. Did you have a bad batch of boards with the SIM carrier?GPS is working properly if that helps in troubleshooting.Seeking any assistance.

    View Instructable »