Introduction: 2-key Keyboard

Doel: het maken van een keyboard met 2 keys.

Stappen:

1.Een controller en membraan verkrijgen uit een oud keyboard.
2.Membraan volgen en zo Z en X vinden op de controller
3.De controller testen
4.Pseudo printplaat uitsnijden
5.Switches solderen aan printplaat en controller
6.Casing maken van hout
7.anti slip maken

Step 1: Een Controller En Membraan Verkrijgen Uit Een Oud Keyboard.

Extra info:
Bij het uit elkaar halen komt u een chip tegen die rechts boven geplaatst is.
Bij de meeste keyboards zit er ook nog een metalen plaat bevestigt aan de onderkant. Aan de metalen plaat zit een membraan aan vast met daarop de toetsen.

Doel:
Het doel hierbij is om een rubberdome keyboard uit elkaar te halen en zo de controller en membraan te verkrijgen.

Hoe te doen:
Ten eerste moeten alle schroeven uit de keyboard zodat de plastic casing eraf kan worden gehaald.
Als dit gedaan is houdt u een keyboard over die uit 3 lagen bestaat. Namelijk de toetsen,membraan en de metalen plaat.

Aan de onderkant van de metalen plaat zitten meerdere kleine zwarte cirkels. Met een schroeven draaier duwt u alle cirkels naar binnen zodat de metalen plaat los kan komen. Als dit gedaan is houdt u een membraan over.

Step 2: Membraan Volgen En Zo Z En X Vinden Op De Controller

Extra info:
De grijze cirkels op het membraan zijn kleine switches. Als u op deze cirkels drukt sluit het circuit waardoor er een toets word ingedrukt.

Doel:
De circuit van Z en X te weten komen op de controller.

Hoe te doen:
Op het membraan zitten er veel grijze lijnen en cirkels. Door de lijnen te volgen die verbonden zijn aan de knoppen Z en X komt u uit op 3 of 4 aansluitingen op de controller. Als dit gedaan is weet u welke circuit er moeten worden gesloten om de toetsen Z en X te activeren. Het is handig om op de controller te markeren welke aansluitingen nodig zijn voor de knoppen Z en X.

Als er nog soldeer tin vast zit in deze aansluitingen is het handig om dat tin te verwijderen. Hierdoor kunt u later makkelijk de switches aansluiten aan de controller.

Step 3: De Controller Testen

Extra info:
Door de circuit te sluiten op de controller activeert u een toets. Omdat er veel meer toetsen zijn dan aansluitingen, zijn er combinaties gemaakt. Bijvoorbeeld : aansluiting 1 + aansluiting 5 = toets A.

Doel:
Het testen van de controller

Hoe te doen:
Sluit de controller aan een computer. Als de controller nog werkt zal de computer het herkennen als een toetsenbord.

In stap 2 heeft u het membraan gevolgd en bent u erachter gekomen welke aansluitingen nodig zijn voor de toetsen Z en X. Nu is het de bedoeling om een deze aansluitingen aan elkaar te sluiten.

Eerst testen we de toets Z. Pak een draadje dat stroom geleid en sluit deze aan de aansluitingen die nodig zijn om Z te activeren. Als u de goede aansluitingen heeft gekozen zou er nu de toets Z moeten worden ingedrukt. Open kladblok en er zou dan heel veel Z's moeten worden geprint. Als er een andere toets wordt ingedrukt heeft u dus verkeerd het membraan gevolgd. Als het wel werkt kunt u dit herhalen voor de toets X.

Step 4: Pseudo Printplaat Uitsnijden

Extra info:
Aangezien we niet direct de Cherry MX switches kunnen aansluiten aan de controller, moeten we een extra printplaat maken zodat hierop de switches kunnen worden bevestigt. De printplaat bestaat uit een 2mm dik acryl plaat.

Doel:
Een pseudo printplaat maken om de switches hierop te bevestigen.

Hoe te doen:
Download de OsuKeyGG.ai en ga naar een lasercutter. Zorg dat rood op uitsnijden staat, zwart op graveren en blauw ook op graveren. Het materiaal dat word gebruikt voor de pseudo printplaat is een 2mm dik acryl plaat. Leg deze plaat in de lasercutter. Als dit gedaan is kunt u OsuKeyGG uitsnijden.

Om te testen of het goed is uitgesneden kunt u een Cherry MX switch op de printplaat bevestigen. De pinnen van de switch zouden goed in de printplaat moeten passen.

Step 5: Switches Solderen Aan Printplaat En Controller

Extra info:
De switches moeten worden bevestigt aan de pseudo printplaat omdat de controller niet ontworpen is voor mechanical switches.

Doel:
De Cherry MX switches solderen aan de pseudo printplaat en aan de controller.

Hoe te doen:
Ten eerste is het nodig om de draadjes op maat uit te snijden/knippen. Zorg dat u genoeg rubber aan de uiteindes verwijdert zodat het solderen makkelijker gaat.

Als de draadjes klaar zijn om gesoldeerd te worden kunt u deze draadjes in de aansluitingen doen van de controller. Zorg ervoor dat ze in de juiste aansluitingen zitten, deze aansluitingen kunt u terug vinden in stap 2.

Soldeer de draadjes goed vast aan de controller en vervolgens kunt u de switches in de pseudo printplaat stoppen.
Onthoud dat de linker switch Z is en de rechter is X. Dus zorg ervoor dat de draadjes naar de juiste switch leiden.

Omdat de toetsen Z en X een gemeenschappelijke aansluiting hebben op de controller, kunt u deze aan elkaar solderen. Vervolgens soldeert u het draadje voor Z aan de linker switch en het laatste draadje voor X aan de rechter switch.

Aansluitingen volgens de afbeelding:
A1 + p1 + p3
A2 + p2
A3 + p4

Step 6: Casing Maken Van Hout

Extra info:
De casing bestaat uit 4 lagen triplex. De dikte van de triplex is 3mm. De bouten zijn 2mm dik en hebben een schroef diameter van 3mm. De schroeven voor de case zijn 3mm dik en zijn 12mm lang. De schroeven voor de pseudo printplaat, controller onderkant case zijn 3mm dik en 9mm lang.

Doel:
Een casing uitsnijden voor de keyboard.

Hoe te doen:
Download ad.ai en ga naar een lasercutter. Zorg dat de triplex 3mm dik is en plaats deze in de lasercutter. De lasercutter opties zijn: Rood = uitsnijden, Zwart = graveren en blauw = graveren. Start de lasercutter.

Als het uitsnijden klaar is kunt u de pseudo printplaat samen met de controller bevestigen aan de onderste laag van de casing. Hiervoor gebruikt u de schroeven van 9mm lang. Tussen de printplaat en controller doen we een extra bout zodat er ruimte ertussen ontstaat. Volgorde is dus: printplaat + bout + controller + onderste laag case.

Als de controller + printplaat vast zit aan de onderlaag van de case kunt u het afsluiten. Boven op de onderste laag komen 2 midden lagen met daarop de boven midden laag en tenslotte de bovenkant. Volgorde van beneden naar boven is dus : onderkant + midden + midden + boven midden + bovenkant. Gebruik de 12mm schroeven om de case vast te maken.

Attachments

Step 7: Anti Slip Maken

Extra info:
Bij het spelen van Osu! kan het vaak zijn dat uw keyboard weg glijd. Daarom maken we een anti slip zodat grip heeft op de tafel. Hiervoor gebruiken we een muismat. Uitsnijding muismat afmeting : 37mm x 95mm. Lijm die we gebruiken om de muismat te lijmen aan de case is Superlijm.

Doel:
Muismat uitnsijden en eraan lijmen.

Hoe te doen:
Neem een oude muismat of koop een nieuwe bij een winkel. Snijd deze uit met de afmetingen : 37mm x 95mm. Knip inkepingen in de muismat uitsnijding zodat de schroeven niet onder de muismat komen. Vervolgens bent u klaar om de muismat te lijmen. Gebruik de superlijm om de muismat te lijmen aan de onderkant van de case.