Introduction: Arduino Car (Concept)

Ik ga een Arduino auto maken die je bestuurt met bluetooth via een mobiele app. Met deze app kan je aangeven of de motors aan of uit moeten. Je kan aangeven hoeveel hij moet draaien met de app door de graden van de hoek aan te geven hoever hoe moet draaien.

Ik ben om dit idee te komen omdat ik keek naar mijn zelfgemaakte houten auto keek die ik had gemaakt in de eerste tijdens techniek. Ik dacht hoe gaaf zal het zijn als ik deze een upgrade zal kunnen geven met mijn Arduio. Na wat denken kwam ik er achter dat ik dit gewoon zal kunnen doen met alle kennis die ik heb en beschik over de Arduino. Hierna heb ik alles genoteerd in mijn schrift en daar alles verder uitgewerkt.

Ik heb hier voor nodig:

2x Arduino motor
1x Bluetooth module
1x Arduino
1x Servo moter
4x Wielen
Casing voor de auto zelf

De code waarop zal rijden ga ik zelf schrijven, maar omdat ik al eerder met deze onderdelen heb gewerkt zal het geen moeite zijn om hier mee verder te werken.

Step 1: Progress

Na mijn eerste blogpost ben ik verder gaan met het ontwikkelen van mijn product.

Ik heb het verder ontworpen en een klein model er van laser printen het is dus nog niet op de schaal die ik wil hebben.

Hij is nu 15cmx7.5xmx5cm

Ik het materiaal van de cabine nog gaan veranderen met een andere materiaal.

Ik wil nu nog een klep aan de achterkant toevoegen omdat ik daar een arduino wil plaatsen en ervoor zorgen dat die daar goed verstopt is en veilig ligt.

Ik heb deze eerste keer wel fouten gemaakt door de afmetingen verkeert te doen waardoor er dingen niet goed werden gelijkt.

Ik had dingen verkeert afgemeten door de verkeerde afmetingen gebruiken.

Ik had er ook geen rekening mee gehouden dat wanneer ik houd op me model plak dat de zijkanten van de auto ook korter moeten zijn omdat triplex al 3mm opneemt waardoor er een groot deel uit stak.

Step 2: Het Onderstel

Begin van het project wist ik nog niet wat ik als onderstel zal doen.
Ik zat er steeds mee in me hoofd maar kwam niet met een idee.
Toen kwam ik op het idee toen ik wieltjes aan het pakken was van mijn technisch lego set kwam ik op het idee om het van technisch lego te maken.

Na wat verschillende dingen te proberen kon ik eindelijk een geod design vinden waarop ik makkelijk mijn cabine kon plakken. Als ik de cabine erboven wilden plakken moest ik er wel wat pins maken met een klein patform erboven om alles goed vast te plakken aan elkaar.

Step 3: Arduino Onderdelen En 3d Printen

Voor het maken van de auto heb ik lampjes gemaakt die de voor lampen. Ik maak daarbij een knop aan de achterkant van de cabine en dan gaan de lampen aan en uit.
Ik heb alles aan elkaar gesoldeerd zodat ik alles vanaf me arduino kan laten lopen en dat er geen breadboard tussen moet want dit neem alleen, maar ruimte in. Door alles via de arduino te laten lopen scheelt dit mij veel ruimte.

(foto) (foto) Ik heb allemaal pins gemaakt die in het technisch lego gaan en daardoor kan ik alles makkelijk aan elkaar plakken vanaf het technisch lego. Ik heb meerdere keren dit moeten uitprinten om ervoor te zorgen dat ik de goede afmetingen had. Na wat proberen had ik uiteindelijk de goede afmetingen. Toen ik deze had dacht ik ze eerst allemaal in één keer te 3d printen alleen dit liep niet zo goed af want de printer printen het verkeerd. Toen heb ik elke pin stuk voor stuk moeten printen.

(foto pins)

Step 4: Afronding

Nu ik alle onderdelen heb ben ik nu bezig geweest met het plakken van alles en alles werkt nu prima. Ik heb alleen de bovenkant er nog niet opgeplakt zodat iedereen tijdens de presenteer ronden dat iedereen kan kijken hoe het eruit ziet.

Als je op de knop op de achterkant klikt dan gaan de lampjes voor aan! Ik heb wel me scharnier moeten verplaatsen zodat ik wel bij me arduino en een kabel kon aansluiten.

Jammer genoeg is mijn orginele idee niet gelukt want ik had er gewoon te weinig tijd voor om al deze dingen te doen. Misschien is dit een idee om later uit te voeren.

Nu het keuzen van voorbij is ben ik niet helemaal tevreden met mijn eindproduct want ik vind dat het beter had gekund. Maar ik ben wel blij dat ik nu heb geleerd omgoed met de lijsersnijder te werken en de 3d printen. Dit was ook mijn eindoel met dit keuze vak om al deze dingen te leren.

Ik heb geleerd door vele keren te falen met de 3d printen heo deze werkt en wat het beste is voor alles. Ik heb geleerd dat je beter één ding tegelijk kan doen dan 6 tegelijk want dat haalt de kwaliteit heel erg omlaag.