Introduction: Chocoladetaart Maken.

De favoriete taart van veel mensen is chocoladetaart en dat is bij ons niet anders. In deze instructie zullen wij u tonen hoe u een heerlijke chocoladetaart kan maken.

U hebt de volgende ingrediënten nodig:

4 eieren
350 gram suiker
150 gram bloem
1 eetlepel suikersiroop
2 blaadjes gelatine
200 gram chocolade
400 gram room
1 eetlepel bloemsuiker

Step 1: Biscuit Kloppen.

Klop twee eieren samen op met de 200 gram suiker en meng de bloem eronder tot u een homogeen beslag bekomt. Wanneer u klaar bent met het beslag strijkt u deze uit op een plaat en bakt u deze in de oven op 180°.

Step 2: Biscuit Laten Afkoelen.

Wanneer uw biscuit uit de oven komt laat u deze een half uur afkoelen. Neem een ronde taartvorm en steek hiermee een cirkel uit. Giet hierna de lepel suikerstroop over de biscuit, goed verdeeld over het oppervlak.

Step 3: Chocolademousse Maken.

Maak de chocolademousse als volgt: klop de laatste twee eieren samen met de 150 gram suiker die overblijft. Laat hierna de gelatine smelten in een pot met water op het vuur en meng deze onder het beslag. Laat daarna de chocolade smelten en doe ook deze bij het beslag. Doe er als laatste de room bij. Meng alles samen tot een luchtig beslag.

Step 4: Ronde Taartvorm Vullen.

Snijd de ronde biscuitvorm die u in het begin maakte horizontaal in twee. Leg daarna het onderste deel in de ronde taartvorm. Doe hier bovenop de helft van uw chocolademousse en leg de resterende biscuit cirkel hierop. Vul als laatste de ronde taartvorm tot de rand met de overige chocolademousse.

Step 5: Taart Laten Opstijven En Uit Vorm Halen.

Laat de taart gedurende drie uren opstijven in de frigo. Zorg ondertussen voor een marmeren plaat in de diepvriezer, deze moet bevroren zijn om binnen een paar stappen te gebruiken.

Haal de taart na drie uren uit de frigo. Verwarm de taartvorm met een bunsenbrander zodat u de taart gemakkelijk uit de vorm kan halen. Haal de taart volledig uit de vorm.

Step 6: Taart Afwerken Met Slagroom.

Gebruik voor deze stap een spatel en de room, klop de room voor het gebruik op. Smeer de slagroom nu met de spatel rondom de taart, zowel de zijkant als bovenop. Let goed op dat de slagroom gelijk verdeeld is.

Step 7: Chocoladestrook Laten Opstijven.

Smelt de chocolade in een kom au bain marie. Haal hierna de bevroren marmeren plaat uit de diepvriezer. Giet hierop een laagje chocolade uit de kom, strijk deze open met een spatel. Zo is er een stevige strook chocolade ontstaan, schraap deze met uw spatel van de bevroren plaat. De volgende stap volgt zo snel mogelijk.

Step 8: Chocolade Rond Taart Zetten.

Zet de chocolade nu zo snel mogelijk rond uw taart, zodat die niet smelt. Voorzie ook een klein strookje chocolade om bovenop de taart te zetten, zoals een toren.

Step 9: Afwerken Met Bloemsuiker.

Strooi nu wat bloemsuiker bovenop de taart. Dat was de finishing touch, de taart is klaar.


Smakelijk!

Lisa Vandenbulcke 5A1 nr. 9

Lies Verzelen 5A2 nr. 24