Introduction: Cordes Bleues

Idee.

Ik wil allang iets aan een wand op mijn kamer hangen. Ik heb verschillende wand decor opgezocht maar ik heb tot nu niks naar mijn smaak kunnen vinden. Daarom heb ik besloten om zelf iets te gaan maken dat naar mijn smaak valt en origineel is.

Ik ben gaan brainstormen wat het zal worden. Een schilderij, een fotolijst, een plantenbak of een wall art. Er waren een tal van mogelijkheden. Ik heb uiteindelijk besloten voor een wall art. Maar wat voor een wall art het wordt is dan weer andere verhaal.

Step 1: Ontwerp/ Functie

Nu dat ik heb besloten om een schilderij te gaan maken komt

nu de vraag naar boven wat voor een schilderij? Ik wil een schilderij dat bijdrage levert aan de sfeer. Het moet een bepaalde karakter uitstralen. De karakters die het moet uitstralen zijn: Stijlvol, Modern, Natuurlijk en strak. Al deze karakter worden in het ontwerp verwerkt.

Functie.

Wat moet het kunnen doen? Het moet de sfeer van een ruimte verbeteren aan de hand van zijn strakke, stijlvolle, natuurlijke en moderne karakters. Het moet ook kunnen verlichten.

Step 2: Ontwerp

Vorm

De criteria ’s die gesteld worden aan de vorm zijn afhankelijk van de karakters. De vorm moet Strak, modern en stijlvol zijn. Bij strakke en moderne vormen krijg je te maken met rechte lijnen en scherpe hoeken.

Het overal concept is een dubbele frame met daarin doorhaalde koord. De koorden worden aan de zijkanten door LED lampjes verlicht. Het LED zit in een wit kunststof behuizing. Het wordt door een schakelaar aan/uit gezet.

Kleur

Voor de kleur en uitstraling heb je de volgende criteria ’s: rust gevend en natuurlijk.

Bij kleuren is het zo dat een bepaalde kleur een effect geeft. Warme kleuren zoals rood geven een stimulerend effect en koude kleuren zoals blauw een rustgevende effect. Ik heb voor blauw gekozen.

Om een natuurlijke uitstraling te creëren kies ik voor de kleur bruin.

Step 3: Uitsnijden

Step 4: Gaten Boren

Vervolgens heb ik gaten voor de koorden geboord.

Ze zijn randomly geboord.

De gaten zijn 1,5 mm groot.

Step 5: Assemblage

Vervolgen alles in elkaar zetten.

hierbij moet je wel opletten dat je de onderdelen met de corresponderende nummers bij elkaar zet.

Step 6: Koorden Spannen

Step 7: Koorden Schilderen

Ik heb de koorden eerst een laagje primer gegeven. En dan geschilderd.

Ik heb verschillende tinten blauw gebruikt. "fifthy shades of blue" :P

Step 8: Led Strip

Step 9: Resultaat