Cum Sa Cream Un Ghid Folsind Instructables

Introduction: Cum Sa Cream Un Ghid Folsind Instructables

Aici veti afla cum puteti folosi instrumentul Instructables pentru a crea ghiduri, manuale de instructiuni sau cursuri care se pot descrie intr-un numar de pasi, imbinand text si imagini / video.

Step 1: Cum Sa Initiezi Un Nou Instructibles

Dupa ce v-ati logat, apasati pe 'you' ca in imagine, dupa care apasati pe tasta 'New Instructibles'. Acest procedeu initiaza un nou ghid / curs cu un numar de pasi pe care va trebui sa ii completati.

Step 2: Alegeti Un Titlu Care Explica Ghidul / Cursul in Mod Clar

Dupa ce ati deschis un nou Instructibles, va trebui sa dati un titlu ghidului sau cursului pe care doriti sa-l descrieti. Titlul este prima si cea mai mare oportunitate pe care o aveti de a face impresie si de a-i face pe potentialii cititori sa citeasca mai departe. Un titlu bun descrie succint la ce va fi de folos ghidul, oferind o idee despre informatiile pe care le putem citii mai departe.

Step 3: Adauga Imagini / Video Sugestive

La fiecare pas pe care il formulati este util sa adaugati imagini / video care sa ofere explicatii in plus fata de text. Puteti selectiona imagini / video din biblioteca de imagini ('Image Library') sau apasand pe tasta 'Browse'. Dupa ce ati selectionat imaginea pe care o doriti, apasati pe tasta 'Upload' si finalizati operatiunea cu 'Done' (aceasta tasta apare dupa ce imaginea s-a incarcat).

Step 4: Cum Sa Adaugati Un Nou Pas

Ca sa adaugati un nou pas, apasati pe 'Add' (ca in imagine) si pe tasta 'Step', care va va duce la o noua pagina cu pasul urmator de completat. Continuati sa repetati procedura legata de imagini / video si noi pasi dupa cum este necesar. Tot in categoria 'Add' veti observa ca puteti sa adaugati si fisiere ('Files'), urmand o procedura similara cu cea pentru adaugarea de imagini.

Step 5: Adaugare De Pasi Omisi Sau Editare De Pasi

Daca ati uitat vreun pas sau doriti sa editati un pas deja scris, apasati pe 'View all' (ca in imagine). Aceasta functiune va va duce la o pagina cu toti pasii. Daca dorit de exemplu sa adaugati un pas intre pasul 1 si pasul 2, apasati pe pasul 1 si urmati instructiunile de adaugare ale unui nou pas (Add + Step). Daca doriti sa editati un pas, apasati pe acesta si veti ajunge la o pagina cu continutul (text, imagine).

Step 6: Cum Sa Publicati Ghidul / Cursul

Dupa ce ati terminat de scris ghidul sau cursul si sunteti gata de a-l publica, apasati pe 'Publish'. Veti ajunge pe o noua pagina unde va trebui sa completati categoria in care doriti sa il adaugati, tipul de ghid / curs si tipul de licenta (de exemplu, de tipul Creative Commons). Dupa ce ati terminat, mai jos pe pagina veti gasi tasta 'Publish now' - odata apasata, ghidul / cursul este publicat. Ca sa il vizualizati, apasati pe titlul sau si veti ajunge pe pagina ghidului / cursului. Aici veti observa diverse variante de a-l publiciza (via Facebook, etc) iar cei care il vor folosi vor putea oferi recenzii.

NOTA: Varianta gratis a acestui instrument nu va permite sa create ghiduri sau cursuri private (adica valabile doar pentru un numar restrans de utilizatori), ci doar publice, pe care oricare utilizator le poate vedea. Exista o varianta pentru educatie, care permite obtinerea unei versiuni Premium gratuit, in urma unei aplicatii trimise la cei de la Instructibles (https://www.instructables.com/teachers/). Aceasta versiune, care este valabila si pentru bibliotecari, ofera posibilitatea de a crea pagini private.

Step 7: Sugestii Utile

Sfaturi pentru crearea unui ghid cat mai bun folosind Instructables:

1. Alege un titlu care explică proiectul bine

2. Scrieți o introducere care explică "de ce" (de ce ar folosi si altii acest ghid / curs, de exemplu pentru a crea o activitate 'La sezatoare' la biblioteca lor?)

3. Includeți fotografii care sunt originale, luminoase, clare si focalizate

4. Impartiti ghidul / cursul in pasi clari

6. Listati materiale sau instrumente care pot fi necesare in timpul cursului

7. Includeti fisiere si sabloane care pot fi folosite ca suport pentru pregatirea si desfasurarea cursului.

Step 8: Alte Instructiuni Detaliate

Daca aveti intrebari pe care nu le-am acoperit in acest ghid, puteti accesa pagina de suport / help aici: https://www.instructables.com/id/how-to-write-a-gr...

Be the First to Share

  Recommendations

  • Make It Modular: Student Design Challenge

   Make It Modular: Student Design Challenge
  • Cardboard Speed Challenge

   Cardboard Speed Challenge
  • Chocolate Challenge

   Chocolate Challenge

  Comments