Introduction: De Chelchadot

Ben je het beu om iedere dag met hetzelfde kapsel naar school te moeten gaan? Dan weten wij voor jou een oplossing. Dit kapsel is mooi, elegant en het staat iedereen. Het is het niet simpel, maar oefening baart kunst.

Step 1: Wat Heb Je Nodig?

Om de chelchadot te kunnen maken heb je een aantal zaken nodig, namelijk:

- Ontwarrende spray

- Haarrekkers

- Kleine elastiekjes

- Een borstel

- Schuifspeldjes

- Donutrekker

Step 2: Stap 1: Borstel Je Haar

Gebruik de ontwarrende spray bij het borstelen van je haar. Dit maakt het borstelen gemakkelijker en aangenamer. Zorg ervoor dat er geen knobbeltjes meer zijn.

Step 3: Stap 2: De Eerste Vlecht

Gooi je haar voorover en borstel het nog eens goed door. Begin vervolgens je haren te vlechten vanaf je nek tot aan het uiteinde van je haar.

Step 4: Stap 3: Verberg Je Haarscheiding

Borstel je haar naar achteren, zodat er geen scheiding meer zichtbaar is. Bind dit haar vast met een rekkertje.

Step 5: Stap 4: De Zijvlechtjes

Neem een plukje haar en leg het voor je oren. Deel het plukje in drie gelijke stukken in en begin te vlechten. Hier heb je de keuze tussen een visgraatvlecht of een normale vlecht. Pas op: begin niet te hoog of te laag. Het begin van je vlecht ligt ter hoogte van de oorschelp. Doe dit aan beide kanten.

Step 6: Stap 5: Maak Een Paardenstaart

Maak de kleine dot die je haarscheiding verborg los. Maak vervolgens een paardenstaart. De twee vlechten die je in de vorige stap gemaakt hebt, mogen hier niet bij. Laat deze gewoon los hangen. Maak het elastiekje van de vlecht uit stap twee los, nu heb je nog een halve vlecht over.

Step 7: Stap 6: Kleine Vlechtjes

Borstel eerst en vooral je paardenstaart nog eens goed door. Maak nu een zestal dunne vlechtjes in de staart. Maak deze vast met kleine elastiekjes.

Step 8: Stap 7: De Donut

Neem je donutrekker erbij. Steek je haar door de donutrekker. Neem je haar strak vast en laat nu je staart vallen zodat je haar de volledige donut bedekt. Neem nu een grote rekker en plaats hem rond de dot. Verspreid de vlechtjes zodat ze goed zichtbaar zijn (zie afbeelding).

Step 9: Stap 8: Afwerking Van De Dot

Neem het overtollige haar en draai het rond de dot. Maak het haar vast met schuifspeldjes. Neem vervolgens de twee vlechten aan de zijkant van je hoofd die overblijven. Kruis deze vlechten onder je dot en maak ze vast met schuifspeldjes (zie afbeelding).

Step 10: Stap 9: Het Resultaat

Nu is de chelchadot helemaal af. Je kan er nog wat haarlak op spuiten voor de stevigheid. Nu ben je klaar om naar school te gaan met een totaal nieuwe haarstijl.

Step 11: