Introduction: DeskTopper

Inleiding

Had je het ook al voor dat je bureau een puinhoop is? Of nog steeds is? Je zocht wel eens de perforator, maar opeens was hij spoorloos verdwenen? Herken je dit gevoel? Dan is deze handleiding echt wel iets voor jou! Hou terug orde op je desk met Desktopper! Geen zorgen, voor mensen waar iedere seconde telt, hebben we deze instructable lekker kort gehouden. Zo heb je maximaal resultaat met zo weinig mogelijk tijdsverlies. Ja, er is dus nog tijd om Funny Cat Videos te bekijken op YouTube.

Benodigdheden

 • Boor
 • Een ronde houten plaat (bv. multiplexhout of MDF)(diameter 30 cm)
 • Stevige kartonnen koker (bv. van affiche ) (10 x 20 cm)
 • Een langwerpige, houten balk (30 x 9 x 3 cm)
 • Blokje hout om veelgebruikte (bal)pen in te plaatsen (4 x 4 x 4 cm)
 • Houten of plastic doos (10 x 8 x 5 cm)
 • Schrijfgerei
 • Post-its
 • Nietmachine (inclusief nietjes)
 • Perforator
 • Constructielijm
 • Zaag
 • Vernis
 • Verf

Step 1: Grondlaag Aanbrengen

Handen uit de mouwen! Laten we starten. Het product dat we maken moet duurzaam zijn, dus zullen we het hout behandelen zodat je lang genot hebt van je bouwwerk. In de doe-het-zelfzaak vind je zeker een goede grondverf voor hout. Smeer een dunne laag op het hout een smeer het goed uit. Laat het eerst drogen voordat je naar de volgende stap gaat.

Step 2: Verven

Kies kleur! Het is tijd om je favoriete kleuren boven te halen. Je kan alle houten onderdelen die je hebt gekozen hellemaal naar wens verven. Ook hier hetzelfde als bij de grondlaag: goed uitsmeren en voldoende laten drogen, anders krijg je vlekken. Wanneer er opschriften op je doos staan of hij is gewoon lelijk, dan kan je hem natuurlijk ook meeverven in een leuk kleurtje.

Step 3: Koker Bevestigen

Hammertime! Het moment is aangebroken om de koker vast te maken aan de ronde plaat. We raden aan om instructielijm te gebruiken, zodat je kunstwerk stevig staat. Zorg er voor dat je niet een te dikke laag smeert, want zo zal de lijm zichtbaar worden op het plateau. Duw stevig aan en laat het goed drogen.

Step 4: Langwerpige Balk Bevestigen

Kies een balk die niet te zwaar is, want je wil niet dat je DeskTopper meteen op de grond valt. Meet af met potlood waar de koker moet komen. Je kan deze balk ook bevestigen met constructielijm aan de koker. Gom het potlood op de balk uit.

Step 5: Doos Inbouwen

Hier komt het moeilijkste stuk aan. Vraag hulp aan een volwassene wanneer nog nooit eerder met een zaag hebt gewerkt. Plaat de doos op de juiste plaats en teken af met potlood waar er gezaagd moet worden. De doos moet er exact in passen. Kies zeker een doos met een brede rand, zodat deze blijft hangen in de plank.

Step 6: Perforator En Nietmachine Monteren

Gebruik een perforator en een nietmachine die niemand anders nodig heeft of die niet op een andere plek broodnodig is, want zo dadelijk zal jij deze twee bureau-accessoires vastkleven aan je DeskTopper. Constructielijm is niet vereist, maar zorg er voor dat je bureauaccesoires niet van je kunstwerk kunnenvallen, want niemand houd van putten in een bureau! Test ook even uit vooraleer je kleeft of je deze bureauaccesoires op een handige plek staan om te nieten of te perforeren.

Step 7: Verfraaien

Is je DeskTopper nog niet helemaal naar je zin? Geen probleem, want het voordeel is als je iets zelf maakt dat je alles kan kiezen. Een leuke foto die je bijblijft? Hang hem gewoon onder de langwerpige balk en je zal met veel plezier kunnen terugdenken aan dat leuke moment. Is je smartphone altijd razendsnel leeg? Bouw een lader in zodat je niet vergeet om hem op te laden. Luister je graag naar muziek? Bouw een mp3-speler in zodanig je op je favoriete beats kunt werken. Heb je last van rondslingerend papier? Bouw een apart vakje in voor paperclips in je schrijfdoos. Je ziet, de mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos. Fantaseer er op los!

Step 8: Schrijfgerei Aanbrengen

Verzamel al je balpennen, markeerstiften, potloden, correctors, gommen … en stop ze in de DeskTopper. Vergeet niet om je koker te gebruiken als post-itmuur. Boor een gaatje in de houten kubus zodat je (bal)pen altijd dicht bij de hand is. Maak meteen een to-dolijstje op, zodanig dat je niets meer kunt vergeten en geniet vooral van het resultaat, want dit heb je volledig zelf gemaakt. Het kan nu enkel maar beter gaan.