Introduction: Duif Van Draad En Spijkers

We willen allemaal onze kamer versieren naar onze persoonlijkheid, we willen iets origineels geven aan oma voor kerstmis of voor de verjaardag van onze beste vriend of vriendin. Meestal gaan we dan naar Ikea om er iets origineels te vinden dat het best past bij de persoonlijkheid van de persoon aan wie het geven. Maar waarom naar de winkel gaan als je zelf iets kan geven wat geen geld kost?

Benodigdheden:

  • voldoende spijkers
  • hamer
  • gekleurde wollen draad en schaar
  • een vierkanten plank, ongeveer 30cm x 30cm
  • afgedrukt silhouet van een duif op stevig papier
  • potlood en gom
  • penseel,witte verf en eventueel vernis

Je kan deze instructie ook doen met andere kleuren of andere vormen.


Step 1: Stap 1: De Achtergrond

Schilder eerst de plank in het wit of in een andere kleur indien u dat wenst. Laat daarna de verf drogen, één kant schilderen is voldoende. Geef de plank eventueel nog een laagje vernis voor meer glans.

Step 2: Stap 2: De Vorm

Knip ondertussen de duif uit zodat je er later rond kan tekenen.

Step 3: Stap 3: Vorm Op De Achtergrond Brengen

Als de plank droog is, dan leg je de tekening van de duif op de plank. Nu neem je een potlood en teken je rond de duif om dezelfde vorm over te nemen, dan haal je de tekening weg.

Step 4: Stap 4: Timmeren

Vervolgens timmer je de spijkers op de potloodlijntjes met telkens een anderhalve centimeter tussen zodanig dat je dezelfde vorm bekomt.

Step 5: Stap 5: Uitgommen

Na het timmeren gom je de potloodlijntjes uit.

Step 6: Stap 6: De Draad Knippen

Daarna knip je een stuk draad van ongeveer 50cm.

Step 7: Stap 7: Voorbereiding Voor Het Maken Van De Rand

Dan neem je de draad en maak je een knoop rond een spijker naar keuze.

Step 8: Stap 8: De Rand

Nu ga je de rand van de duif maken en dit doe je door telkens met de draad rond de volgende spijker te gaan. Dit herhaal je tot je weer aan de eerste spijker komt.

Step 9: Stap 9: De Duif Opvullen

Nadien ga je de duif opvullen door willekeurige spijkers met elkaar te verbinden. Je gaat telkens rond de spijker en dan weer naar de volgende spijker. Dit herhaal je steeds. Als de draad op is, dan knip je opnieuw een stuk draad en maak je een knoop rond een spijker naar keuze zodat je weer kan opvullen.

Step 10: Stap 10: Knopen & Klaar!

Als de duif helemaal opgevuld is, dan maak je opnieuw een knoop rond de spijker waar je geëindigd bent. Nu is de duif klaar!