Introduction: EAL - Arduino Projekt - Ambilight Tv/Garage Parkering

Jeg har lavet 2 projekter med stort set de samme komponenter, nemlig mit ambilight lys til fjernsynet hjemme i stuen, og samtidig brugt LED stripsene sammen med en afstandsmåler til at lave et garage parkering assistent.

Ambilight lyset følger computerens farver i yderområderne på skærmen og spejler dem i LED stripsene, som hver især er blevet tildelt et specielt område på skærmen for, at farver er de rigtige steder.

Garage assistenten lyser grønt når en genstand har mindre end 1 meters afstand og blåt når man er mindre end 50 cm fra og ved mindre end 25 cm lyser de rødt, som indikere at man ikke skal kommer tættere på.

Dette er grundstene i projektet og jeg har lavet både kodning for ambilight og garage assistent, hver for sig, hvis man kun har lyst til at benytte det ene projekt. Til mit ambilight projekt har jeg benyttet mig af kodning som var tilgængeligt på nettet, og ellers rettet det til så det passede til mit system med sensor og LED bånd.

Step 1: Materiale Liste Til Hjemmebygget Ambilight System Og Garage Parkeringssensor

Nødvendig materiale

 1. LED strip WS2812B 60leds/m. - (Jeg har brugt 3 meter til 55" tv), kan købes her: LED strip WS2812B
 2. Arduino UNO/MEGA 2560
 3. 5V 2A strømforsyning - (Beregningmæssigt burde jeg have brugt 5V 10A, men fungere med 2A for mig), 5V 2A kan køber her: 5V 2A Strømforsyning, 5V 10A kan køber her: 5V 10A Strømforsyning
 4. Diverse kabler til lodning og forbinding af sensorer og LED

Aktuator/sensor

 1. HT11 Temperature and Humidity Sensor (Til ambilight)
 2. Potentiometer (Til ambilight)
 3. Ultrasonisk afstandssensor (Til Garage parkeringssensor)

Ramme til at holde LED - (Til ambilight, alternativt kan man bare tape LED fast bad på sin skærm)

 1. Kabelstrips - Til at sætte LED fast på træramme.
 2. 2 x Trælister - 3 meter pr. stk, kan købes her: Skureliste
 3. Limpistol - For at lime rammen sammen.

Software

 1. Prismatik - softwaren går ind og læser farverne på computer skærmen og sender det til Arduino mega boardet som bearbejder det, fungere både til Windows og MAC. Prismatik download

Step 2: Tilslutning Både Ambilight Og Parkerings Assistent

På Fritzing billedet hvor ledningsnet er tegnet, ses hvordan tilslutning af alle sensorer og LED er sat sammen. Røde ledninger er +5v, sort er ground og grøn er signal ledninger.

Strømforsyning til LED har jeg klippet hovedet af og af isoleret ledningen, ved denne type strømforsyning er plus forbindelsen den i midten og minus dem som ligger yderst rundt om. Plus og minus er efterfølgende blevet monteret til LED båndet. (Ses på billedet med samlemufferne)

De andre LED bånd klikkes bare sammen med de låse funktioner der er på båndene.

Step 3: Del 1 - Ambilight Projekt

Til og starte med har jeg lavet min træramme til at sætte mine LED fast på. Dette er dog helt frivilligt hvordan man vil installere sine led på sit tv, jeg ville dog gerne undgå en permanent løsning, så jeg nemt kan fjerne rammen og sætte den på mit andet fjernsyn hvis jeg bliver træt af det i stuen.

Så alternativt kan man bare tape dem fast på selve tv'et.

Step 4: Bygning Af Træramme

Min træramme er som sagt ikke et must, men jeg ville gerne have det til mit setup. Derfor fik jeg fat i nogen skurelister, som er lidt skrå, hvilket gør at LED'ene lyser lidt med skråt på vægen for at få lyset bredt mere ud.

Rammen er limet sammen med en limpistol og den er forstærket i hjørnerne så rammen ikke bøjer ind ad og knækker. Alternativt kan man som sagt bare klister LED'ene fast på sit tv.

Step 5: Forbered LED Bånd

Da jeg har regnet mig frem til jeg skulle bruge 1 helt LED bånd for oven af tv'et og et halvt på hver side og 2 halve nederst på skærmen, har jeg klippet 2 af LED båndene over så det er tilpasset til skærmen. De skal efterfølgende så loddes sammen igen hvilket kan ses på det første billede hvor jeg har loddet dem med sort (ground) og 2 røde, hhv. signal og +5v. Så er der forbindelse igennem igen. Led båndene er så sat fast på rammen, og dette er gjort med strips.

Step 6: Opsætning Af Prismatik Software

Til opsætning af Prismatik, som er den software som aflæserne farverne på skærmen man har valgt. Opsætningen af denne har lavet en kort guide over i pdf'en som er vedhæftet i dette step.

Step 7: Arduino Code Til Ambilight Lys

Step 8: Del 2 - Parkering Assistent

Parkerings assistenten fungere på den måde at jeg har en afstandmåler. Den fungere sådan set som en ubåd navigere. Den udsender en echo lyd, og hvis denne rammer noget på vejen, vil lyden blive sendt tilbage som på billedet og derved, kan man aflæse hvor langt man er fra objektet man har ramt med lyden.

Jeg har opbygget koden med nogle case, hvor der er flere forskellige scenarier, alt efter hvor tæt måleren er på genstanden vil den aktivere LED båndet og enten lyse rød, blå eller grøn. Grunden til blå er at jeg har haft problemer med at få vist den gule farve, den viste flere forskellige farver. Derfor valgte jeg blå, da jeg gerne ville have en ensartet farve.

Opsætning er der ikke meget af, den skal bare placeres hvor man vil måle fra og så ellers bare gennemgå tilslutningen som jeg har med i tegningen fra Fritzing i mit tidligere step 2.

Man kan selv vælge hvor meget LED bånd man vil have sat op. Alt efter dette, skal man så lige tilrette sin kode, hvor der i starten står 180 LEDS, til det givende antal LED man ønsker skal lyse.

Step 9: Arduino Code Til Garage Assistent