Introduction: Electric Scissor Lift

About: KEA is located in the Danish capital of Copenhagen where we teach more than 9000 students in the disciplines within design and technology. These instructables are created by students as documentation of their …

I dette projekt skulle vi bygge en kran, som kunne løfte så meget som muligt ved brug af 2 sprøjter og en slange. Sprøjterne og slangen skulle så udskiftes med en motor som kunne løfte kranen. Vi skulle også lave en instructable på kranen, så andre vil kunne bygge samme kran ud fra den.

Step 1: Forberedelse

Du skal brug følgende materialer og værktøjer:

· 1.Stk. MDF-Plade 600x600x6mm

· Lim

· 2.Stk. 40 ml aktuatorer (sprøjter)

· 1.Stk. slange

· Grilspyd (træ)

· Metalstang

· D/C motor, 24 V

· 9 V Batteri

· Variabel Modstand

Design værktøjer:

· Solid work

Adobe Illustator

Step 2: Prototype

Først tegner vi nogle forskellige idéer for hvordan

kranen skal se ud og løfte. Herefter kom vi frem til vi ville bruge en sakse løsning, og begyndte at bygge en prototype, som ses på billederne. Prototypen består af skumgummi. Hvert ben udvider sig for skabe løft.

Step 3: Design

Efter vores prototype, begyndte vi at tegne

vores kran i Solid works, for at have et design vi kunne skære ud med laser.

Step 4: Udskæring

Vores design, som er tegnet i solid works, gemmes

som en illustrator fil, så laserskæren kan køre det. Herefter indsættes vores plade, og laserskæren udskære de forskellige dele.

Step 5: Montage

Vi startede med at montere træakselen i benene

på kranen. Vi brugte lidt lim for at sikre akslen bliver på plads. Herefter monteres de to aksler på bundpladen. Benene monteres ved at sætte aksel mellem dem og akselholderne .Herefter monteres toppladen, og siderne.Til sidst skal vi have sætte vores aktuatorer (sprøjter) på.

Step 6: D/C Motor

Efter

at havde testet vores kran med sprøjterne, skulle vi udskifte dem med en D/C Motor. Vi brugte en D/C motor på 24 V til at trække snor som er spændt fast på forrest bee på den bageste ben og roterer tilbage. Til at drive motoren brugte vi et 9 V batteri. Mellem Batteriet og D/C motoren satte vi en variabel modstand, da vi synes moteren kørte for hurtigt

Step 7: