Introduction: Infinity Mirror LED / Endless Mirror

Endless mirror / infinity mirror

In de volgende stappen kunt meekijken hou ook u een endless mirror zou kunnen maken.

In totaal hoeft u hiervoor niet meer uit te geven dan 43 euro. Dit bestaat uit een fotolijst (ikea 14,95), 5 meter RGB LED strip (12,99 Focalprice.com) en een rol spiegelfolie (15 euro). Uiteraard zijn de toevoegingen alleen te maken bij gebruik van een lasersnijder en 3D printer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

MoSCoW (Endless mirror)

Must:

Dubbele laag Primo XT enkel doorkijk Spiegel. Met een LED strip hiertussen bevestigd.

Should:

Kunststof ophanging om deze aan de muur te bevestigen.

Could:

Een item in het midden van de spiegel waar rond om meerdere LED’s zitten bevestigd. Geeft een fraai effect. De endless mirror op een tafeltje bevestigen.

Won’t:

Niet te groot maken. Geen te gekke vormen gebruiken.

Step 1: ​Aankopen Frame

Als u begint met het maken van een endless mirror zou u een goede basis nodig hebben om mee te beginnen. In mijn geval heb ik een 50x50 cm foto lijst gekocht bij de ikea. Uiteraard kunt u er ook een zelf maken, wel moet u dan rekening houden dat u aan de voorkant een doorzichtige plaat nodig heeft van glas of kunststof. En aan de achter kant ook een goede plaat waar later eventueel spiegelfolie op geplakt kan worden, deze zal erg glad moeten zijn hiervoor.

Tussen de voor plaat en achter plaat moet ook de ruimte aanwezig zijn om later de LED strip in te plaatsen. In mijn geval had ik genoeg ruimte om de LED strip dubbel erin te plakken.

Step 2: Voorbereiden Frame Voor LED Strip

Zorg dat u het frame goed heeft schoongemaakt zodat de LED strip er goed op blijft plakken. In één van de hoeken zal u een gaatje moeten overhouden om de bedrading van de LED er doorheen te laten gaan. Dan kunnen we nu de LED strip gaan plaatsen

Step 3: Plaatsen LED Strip

Voor dit project heb ik een 5 meter lange RGB LED strip gekocht bij Focalprice.com. Deze heeft 12,99 euro gekost en je hoeft geen verzendkosten te betalen.

Led erop bij het plaatsen van de LED strip dat als je deze dubbel gelaagd wil plakken dat je bij het plaatsen van de eerste ronde genoeg ruimte overhoud voor de tweede ronde.

Als je de LED strip in de binnenste rand hebt geplakt kan je het overige deel eraf knippen. Dit kan op de 3 LED'tjes.

Step 4: Aankopen Spiegel Folie

Voor het aankopen van spiegel folie heb ik een strook gekocht van 90x150 cm. Dit is one way spiegel folie, dit houd in dat hij eenzijdig spiegelend is en aan de andere kant doorzichtig. Het aanbrengen van dit folie gaat als volgt.

Door het oppervlak eerst in te spuiten met glassex kunt u daarna het folie er op plaatsen deze dient wel van te voren enigszins op maat te zijn gesneden. Later kunt u deze nog verder bij snijden. Nadat u het folie erop heeft geplaatst kunt u met een creditcard of andere kaart de bobbels onder het folie uit te smeren. Als u dit gedaan heeft kunt de buiten zijdes van het folie nog extra bij snijden met een scherp mesje.

Zorg dat u het folie aan de binnenkant plakt van zowel de voor als achter zijde zodat u twee spiegelende delen tegenover elkaar heeft. Dit geeft uiteindelijk het effect dat de LED'tjes telkens verdubbeld worden en een endless effect geven.

Step 5: Plaatsen Spiegel Folie

Bij het plaatsen van het folie is het belangrijk dat je zorgt dat het oppervlak waarop je gaat plakken helemaal schoon is. Zorg dat je met een doekje en keuken papier meerdere keren over het oppervlak heen gaat.

Zodra het oppervlak schoon leg je er je rol spiegelend folie overheen. Nu kan je deze enigszins op maat knippen zodat het plaatsen hiervan makkelijker gaat. Let erop hij hoeft nog niet helemaal te passen het liefst steekt die aan alle kanten wat uit.

Nu mag je je oppervlak inspuiten met glasreiniger, spuit er genoeg op zodat je zo makkelijk de blaasjes onder het folie kan weg vegen. Hierna kan je het extra laagje van je folie er af pulken, deze is er moeilijk vanaf te krijgen dus neem hier ook even de tijd voor. Zodra deze er af komt kan je het extra folie er aan één zijde er 10 cm af halen. Dit gedeelte plak je alvast zo recht mogelijk op je oppervlak. Als je deze hebt opgeplakt trek je langzaam de rest van het extra folie er vanaf terwijl je het gedeelte dat al vast geplakt zit goed vast drukt.

Nu zit het folie er eindelijk op geplakt. Neem nu een creditcard of andere kaart en veeg hiermee vanuit het midden alle bellen eronder vandaan. Zit het folie strak op je oppervlak vast snij dat met een scherp mesje zoals een stanley mes de randjes van het folie ervanaf. Zodat deze mooi aansluit op het ondervlak.

Omdat de onderkant van mijn endless mirror nog bestaat uit een houten plaat moet ik nog een plaat halen en die op maat maken. Dan kan ik deze stap ook hier op toepassen.

Step 6: Achterste Spiegel Plaat

Bij deze heb ik nu ook mijn Kunstof spiegel plaat voor aan de achterkant van mijn endless mirror. Deze vervangt de oude houten plaat.

De kunststof plaat heb ik op maat (50x50cm) gesneden met de lintzaag. Dit was goed te doen binnen 5 minuten. Bij mijn volgende stap zien we eindelijk een oneindig effect in mijn endless mirror tot nu toe.

Step 7: Werkende Endless Mirror

Eindelijk heb ik dan mijn endless in mijn endless mirror. Ik ben erg blij met het resultaat ervan. Hij is erg scherp en geeft veel diepgang.

Ook ziet de endless mirror er als een gewone spiegel uit als de LED lichten uit staan. Dit vind ik zelf een erg vette feature. Hierna zal ik items toe gaan voegen in de mirror die nog een mooier effect zullen geven. En dit echt tot een unieke endless mirror zullen maken.

Step 8: Toevoegen Items Voor in De Endless Mirror

Voor in mijn endless mirror heb ik een paar items gemaakt met de 3D printer en de lasersnijder. Zo heb ik twee bordjes gemaakt waar Rotterdam in gegraveerd staat. En heb ik een "schoppen" ge 3D print op een PP3DP.

Deze heb ik hierna op de onderste plaat van mijn endless mirror geplaatst en je kunt op de foto's zien wat voor een effect dit heeft zodra je de led lichten aan zet.

Step 9: Tafel Voor Onder De Endless Mirror

Als volgt heb ik een tafel gekocht bij de Ikea voor 6 euro en heb ik deze onder de endless mirror geschoven. In ons huis hebben wij een mooie plek om nog een tafeltje te plaatsen vandaar deze keuze. Deze is bevestigd met een scharnier aan 1 kant die ook ge 3D print is. Zo is de endless mirror op te tillen en kan je eventueel items bij plaatsen in de endless mirror zodat deze ook verdubbelt worden door de spiegels.

Step 10: Eindresultaat!

Het is een hele leuke en mooie tafel geworden waar ik nog veel plezier van ga beleven. Je ziet erg goed op de foto's hoe die endless is in de spiegel. Dat is er erg mooi uitgekomen.

Wie weet tot een volgend project.

Met vriendelijke groet,

Matthijs Lambregts

Step 11: Filmpje