Enkelblessures Voorkomen

Introduction: Enkelblessures Voorkomen

Enkels zijn rap geblesseerd en eens je die hebt omgeslaan of verstuikt, is het niet eenmalig. De blessure zal vaker en gemakkelijker voorkomen. Alvast een tip is hoge sportschoenen dragen waarbij je enkel stevig vastzit. Eens je een hoge sportschoen hebt, mag je nooit meer veranderen naar een lage sportschoen. Dit vergemakkelijkt de kans bij een blessure van de enkel. Enkele oefeningen om een nieuwe blessure te voorkomen vind je hier!

Step 1:

1. Ga op een plaats staan waar je veel ruimte hebt, draag ook stevige schoenen.

Step 2:

2. Houd je kin omhoog, open je armen en strek ze naast je lichaam. Houd ook je benen gestrekt.

Step 3:

3. Ga nu op één been staan. Plaats je voet in de knieholte van je ander been. Buig langzaam door het gestrekte been. Probeer dit een volle minuut vol te houden. Als je je evenwicht niet kan behouden, strek je je armen voor je uit en drukt ze tegen de muur. Wissel na 1 minuut af van been.

Step 4:

4. Houd dezelfde positie aan, maar los je been van je knieholte. Voor dit onderdeel is het belangrijk dat je veel evenwicht en stabiliteit hebt.

Step 5:

5. Spring een goeie meter vooruit en doe dit 5 maal na elkaar. Je springt alleen naar voor en niet naar achteren! Wanneer je teruggaat naar je beginpositie is het belangrijk dat je niet verandert van positie, dus blijf je op één been steunen. Wissel na 5 maal ook van been.

Step 6:

6. Hou 5 minuten rust

Step 7:

7. Zet je voeten naast elkaar en houd je armen gestrekt in de lucht. Spring een goeie meter vooruit met je voeten toe en breng je armen op het einde van de sprong naar achteren, gericht naar je heupen. Probeer dit 5 maal.

Step 8:

8. Herhaal de vorige stap, maar nu op één been. Doe dit 5 maal met afwisseling van de benen.

Step 9:

9. Voor de enkels nog wat los te schudden:

9.1 Je start op één been. Je voet staat schuin op de grond en je knie is naar binnen gericht.

9.2 Je beweegt je enkel door je hiel op de grond te houden en met de rest van je voet (tenen...) een halve cirkel te maken zodat je een denkbeeldige 'V' maakt met je ene voet.

! BELANGRIJK !

Blijf je andere been hoog houden, met je voet tegen het zitvlak!

Be the First to Share

  Recommendations

  • Big and Small Contest

   Big and Small Contest
  • For the Home Contest

   For the Home Contest
  • Game Design: Student Design Challenge

   Game Design: Student Design Challenge

  Comments

  0
  seamster
  seamster

  7 years ago

  Good tips! Thank you for sharing this.