Introduction: FablabMaking

Mijn concept voor Fablab Making is een portable nachtlampje voor kinderen. Dit nachtlampje gaat de vorm krijgen van een vriendelijke olifant, om zo kinderen die bang zijn in het donker gerust te stellen. Het lampje is draagbaar, zodat kinderen deze mee kunnen als ze 's nachts bijvoorbeeld naar de wc moeten.

Step 1: Schetsen

Eerste schetsen voor het ontwerp. Het olifantje zal uit verschillende delen gaan bestaan:

- Slagtanden (3D-printer)
- Lichaam (vacuümvormer of lasercutter)
- Lampje
- Eventueel oren als los onderdeel (lasercutter)

Step 2: Eerste Prototype

Het eerste prototype heb ik in 2D gemaakt door middel van verschillende kleuren papier, een scoebidoe touwtje, splitpen en een fietslampje. Als je aan zijn staart trekt beweegt de olifant met zijn kop omhoog.

Step 3: Prototype 2.0

Als tweede prototype ben ik gaan experimenteren met de vacuümvormer. Het is best een tricky apparaat want het gaat niet altijd goed. Ik had als vorm een olifantje gemaakt van kinderklei. Dit bleek niet de beste keuze want het was te zacht. Het olifantje werd daarom best wel plat

Step 4: Het Maken Van De Olifant

De final versie van de vorm van de olifant heb ik gemaakt van klei dat wel hard werd. Met kinderklei heb ik een stukje erop gemaakt zodat de olifant wat meer vorm kreeg. De olifant heb ik vervolgens afgewerkt met behulp van een schuurmachine.

Het doosje waar de olifant op staat heb ik gemaakt met de lasersnijder. Dit had ik al eerder gedaan dus dat ging eigenlijk in één keer goed.

Step 5: Product

Dit is het product geworden: een portable nachtlampje voor kinderen die bang zijn in het donker. Het olifantje zit met klittenband vast zodat kinderen hem mee kunnen nemen als ze 's nachts hun bed uit moeten.

Materialen:

-Kunststof (olifant)
-Hout (platform)
-Klittenband
-Oogjes
-Karton (slagtanden en oren)
-Secondelijm
-Houtlijm
-Fietslampje

Machines:

-Vacuümvormer
-Laser snijder
-Schuurmachine