Introduction: Facebook Grupp

Syftet med denna step by step guide är att visa hur man skapar en hemlig grupp på facebook samt hur man kommunicerar med andra i gruppen via inlägg och kommentarer. Målet med Facebook gruppen är att integrera en samling människor och underlätta kommunikationen mellan dem.

Bilden med figurer och en figur i mitten förklarar syftet med denna handledning väldigt bra. Figurer i mitten symboliserar oss som ledare och Facebook gruppen. Strecken mellan oss och de andra figurerna symboliserar att vi för samman gruppen via en gemensam plattform, i detta fall Facebook gruppen.

Nedan följer en handledning om hur man kommer igång med gruppen.

Step 1: Skapa En Facebook Grupp

Det första man ska göra är att trycka på texten "Skapa grupp".

Step 2: Namge Gruppen

Här anger man ett namn för Gruppen. Man måste även börja så smått att bjuda in några personer för att kunna gå vidare.Sedan vill Facebook att man väljer om gruppen ska vara offentlig, sluten eller hemlig.
Efter att ha gått igenom alla steg trycker man slutligen på SKAPA

Step 3: Välj Symbol

Här väljer man symbol för gruppen

Step 4: Bjud in Medlemmar

I detta steg ska man bjuda in medlemmar. Detta görs genom att fylla i personens namn eller e-post adress.

Step 5: Skriva Inlägg

Nästa steg är att börja skriva inlägg i gruppen så att alla medlemmar kan ta del av dem. Detta gör genom att klicka i rutan "skriv något".

Sedan är det bara att skriva sitt inlägg och trycka på skicka.

Step 6: Svara På Inlägg/kommentera

Nu när man har kommit igång med att skriva inlägg gäller det att man vet hur man svarar på frågor som ställs i inlägg mm. Detta görs genom att klicka i rutan nedan för inlägget. Här skriver man sitt svar och trycker på enter för att publicera svaret.

Step 7: Notifications

Hur får man nu reda på att någon har skrivit ett inlägg i gruppen eller svarat/kommenterat ett inlägg?

Detta ser man genom att titta längst upp på sin Facebook sida. Där finner man ett jordklot, om detta jordklot visar en röd etta/två osv, betyder det att något har hänt på din Facebook sida. I detta fall kan det vara att något nytt har hänt i gruppen. Klickar man på jordklotet får man upp vad som har hänt och kan välja att klicka sig vidare till gruppen.

Step 8: The End! Nu Har Du Förhoppningsvis Alla Kunskaper För Att Kunna Skapa Och Aktivt Delta I En Facebook Grupp.