Introduction: GSM Houder Rekje

Hallo iedereen,

Uit noodzaak om alle GSM in huis netje te ordenen, heb ik een GSM houder gemaakt. De GSM houder kan zowel gewoon op tafel staan, als aan de muur worden opgehangen. In het ontwerp zit er ook muurhouder bij, om de versie van 3 GSM aan op te hangen.

Step 1:

Het GSM rekje is eerst in autocad uit getekend en daarna in een 3D model nagekeken op eventuele fouten. Op het eerste zicht zag alles er goed uit. Alle stukken paste in elkaar en er waren geen gaten zichtbaar, waar het niet nodig was.

Alles werd voorbereid om het uit te snijden. Eerste is een houten versie gemaakt, omdat dit te kostprijs drukt. Daarna is er ook een versie in plexiplaat gemaakt. Dit is het model dat gebruikt wordt.

Na het maken van het model zijn er enkele fouten vastgesteld. De bodemplaat heeft geen ondersteuning, waardoor deze er uitvalt als je deze niet vastlijmt. Ik denk ook dat deze met dertijd zal los komen als ik deze gebruik. Al het gewicht van de GSM's steunen enkel op de plaats. Het is vooral het inschuiven, wat de grootste kracht op de onderplaat genereert. Als deze aan de muur zou hangen en de onderplaat zou los komen, betekend dit een val voor alle GSM toestellen die dan aanwezig zijn in de houder. Er moest dus een 2de beter versie worden gemaakt.

Step 2: Versie 2 Van Rij Van 3 GSM's

Er is dus een 2de versie gemaakt, waar alle gekende fouten zijn uit verholpen

  • De bodem wordt ondersteund, omdat deze nu in het ontwerp zijn ingevoegd.
  • De voorplaat is mee in het ontwerp ingebracht. Hierdoor kan het er niet meer langs voor worden uitgehaald.
  • De midden plaat is mee in de zijkanten ingewerkt. Hierdoor komen de hoeken aan de bovenkant niet meer los.

De verbeterde versie is hier te vinden in PDF, autocad DWG file en en 3D versie.

Step 3: Ook Een Versie Van 1 GSM Houder

Er werd een versie gemaakt voor 1 GSM. Met model van 3 stuks wordt omgevormd naar een 1 stuk model. Dit is een model dat gebruikt wordt om op de bureau en op de nachtkastjes. De kennis van het voorgaande model werd mee gebruikt in dit model. Hierdoor is het aantal fouten veel minder. De plaat is optimaal gebruikt. Er werden 3 x 1 GSM houder model uit 1 plaat gehaald. Hierdoor is heel de plaat gebruikt.