Introduction: Geboortestandje LEEUW

Eerst werd er een leuk ontwerp opgemaakt voor de achterbord van het geboortestandje. Daarna werd er een systeem bedacht om het stevigheid te geven. Zo werd er gewerkt met een tand in groef systeem wat zorgt voor voldoende stevigheid en een mooi design. De te graveren delen werden uitgevoerd in RGB-zwart en delen die moesten worden uitgesneden, werden uitgevoerd in RGB-rood (lijn 0,10 pt). Zo werd het ontwerp opgebouwd. Met een mooi resultaat als gevolg.

Supplies

  • lasercutter
  • 3 mdf platen van 3 mm
  • illustrator voor het ontwerp

Step 1: Stap 1: Maak Een Achterbord

Als eerste teken je de achterkant uit van het geboortestandje. Je gebruikt hier voor je creatief talent en eender welk tekenprogramma. Hier is gebruik gewerkt met Illustrator. De rode lijnen zijn de vlakken die door de laser worden uitgesneden, de zwarte vlakken zullen worden gegraveerd.

Opgelet: Zie dat je rekening houdt met de afmetingen van de lasercutter en met die van het materiaal dat je gebruikt.

Step 2: Stap 2: Systeem Voor in Elkaar Zetten

Zorg ervoor dat je op voorrand goed uitdenkt hoe je het geboortestandje in elkaar zal zetten. Hier wordt er gekozen voor een tand-groefsysteem. De tanden passen perfect in de groeven en zo kan je het hele systeem makkelijk in elkaar klikken.

Step 3: Stap 3: Maak Een Naamplaat

Maak nog een mooie naamplaat om het geheel af te maken. Ook hier is er gebruik gemaakt van zwarte vlakken voor gravure en rode lijnen voor uitsnijdingen. Ook deze panelen passen perfect in elkaar. Neem nu een houtlijm en plak alles in elkaar. Tot slot krijg je zo een prachtige geboortestand.