Gebruikershandleiding

Introduction: Gebruikershandleiding

Hoe ga je nu te werk met de plexi-plooier? Deze gebruikershandleiding zal duidelijkheid geven over de aanpassingsmogelijkheden voor je twist. Het dient ook als uitleg bij het filmpje.

Step 1: Voorwarmen

Gebruik de curve van de panelheater om de lamp op te warmen tot een gewenste temperatuur. Hou zowel rekening met de verwarming als met de afkoeling als je meerdere stukken na elkaar wilt plooien.

Plaats de stekker in het stopcontact en stop de sonde tussen het verwarmingselement. Draai aan de knop om de warmte in te stellen. De verwarming is op temperatuur als het groen lichtje stopt met branden. Terwijl je wacht tot de juiste temperatuur bereikt is kan je de volgende stap doen.

Step 2: Klemmen

Zorg eerst met het afstelkaliber dat de correcte lengte verkregen wordt en dat de klemmen waterpas staan. Stel vervolgens de machine met behulp van de draadstang af. Dit doe je door de vleugelmoer tot op de gewenste positie goed aan te spannen.

Trek de folie van het plexiglas af. Stel het plexiglas af in de klemmen. Zet het te bewerken plexiglas vast door de klem aan te spannen met de vleugelmoeren op de klem die vast gevezen werd. Klem voldoende zodat het plexiglas niet meer kan bewegen.

Step 3: Verwarmen

Plaats beide warmtehouders tussen de afstelblokken van het plexiglas zodat ze elk aan hun zijde het midden van het plexiglas kunnen verwarmen. Hierdoor wordt een egale verwarming verkregen. Bovenaan de warmtehouder is er een schuifsysteem voorzien voor het warmte-element zodat men kan kiezen op welke afstand de lampen zich bevinden van het plexiglas.

Stel de timer in en wacht tot de verwarmingstijd is verstreken. Men kan ook eventueel met een hittebestendige handschoen voelen wanneer het plexiglas buigbaar wordt. Ook staat het plexiglas zichtbaar bol.

Na de verwarmingstijd legt men de lampen af en verwijdert men de warmtehouders zorgvuldig.

Step 4: Draai

Draai aan het handvat bovenaan tot de gewenste draaihoek door de bout in een overeenkomstig gat te plaatsen. Om de maximale draaihoek te meten voor een bepaalde lengte en breedte van een stuk kijkt men naar de curve. die de lengte/breedte verhouding weergeeft in functie van de hoekverdraaiing.

Gebruik de formule y = 83,17x - 71,684 waarin x de verhouding lengte / breedte is. Dan zal y de maximale hoekdraaiing teruggeven.

Step 5: Afkoeling

Na voldoende afkoeling en harding kan het plexiglas uit de klemmen gehaald worden. Dit doe je door de bouten los te draaien met een sleutel. Na al deze stappen krijg je een mooie twist.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Lamps Challenge

   Lamps Challenge
  • CNC and 3D Printing Contest

   CNC and 3D Printing Contest
  • Rice & Grains Challenge

   Rice & Grains Challenge

  2 Comments

  0
  rimar2000
  rimar2000

  7 years ago on Introduction

  In di frundi di yéguene, gerlaschen lieberlaike, por las dudas.

  0
  loompiggytutorials
  loompiggytutorials

  7 years ago

  Gedetailleerde Instructable ! Zeer interessant ... Ga zo door met het goede werk !