Introduction: Grua Arduino

Aquesta és la meva guia del projecte d'una grua feta amb arduino a la clase de tecnologia de 3 ESO B del col.legi sant Josep. Espero que us sigui d'utilitat.

Step 1: Les Peces

El primer pas és fer les peces de la grua, començant per la torre i potes de la base, acabant amb la resta.

És una molt bona idea pintar aquestes peces amb pintura, tal com es veu al principi. És recomanable utilitzar spray.

Step 2: 2n Pas: El Montatge

Una vegada les teniu, s'han de retallar i pegar amb silicona per formar la torre i la base. Per últim, cal montar el braç, que s'ha d'utilitzar dues peçes de cartró allargades i 8 petites per sostenir les grans. Amb això i les peces 3D proporcionades pel professor, ja haurieu terminat la construcció.

Step 3: 3er Pas: La Programació

Aquesta programació no és difícil, encara que s'utilitzen comands que no heu utilitzat a classe. Aquests són el SetSpeed i el .stop, que serveixen per moure els motors DC. És semblant al .write del servo, que aquest si que s'ha treballat. Per ajudar-os en aquesta part, i que no l'hagueu de buscar per Internet sense saber què fer, os deixo una captura del meu treball.

La resta no és gaire difícil, s'ha de declarar el pinMode del que utilitzeu, els motors que utilitzeu i les variables, coses que sabeu fer. Per últim, la part de la rotació del Servo s'ha de fer amb un codi especial anomenat "&&", del que us adjunto un exemple.

Step 4: FINAL

Amb això, els mínims per assolir la grua es complirien. Aquí os deixo links importants per fer-la si no entengue algunes mides de la grua, del codi,etc.

Guia del codi

Plànol torre grua

Plànol potes grua

Editor online d'arduino, per fer a casa