Introduction: Halloween Cupcakes 2.0

Informatie

· Voorbereidingstijd: 15 minuten

· Baktijd: 25 minuten

· Recept voor 6 cupcakes

· Portie: 1 cupcake

· Calorieën per portie: 85 kcal

Supplies

Ingrediënten

· 62,5 Gram roomboter op kamertemperatuur

· 62,5 Gram kristalsuiker

· 62,5 Gram zelfrijzend bakmeel

· 1 Eetlepels melk op kamertemperatuur

· 1 Ei op kamertemperatuur · Glazuur · Eet klei ( oranje) · Chocolade topping

Step 1: Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het

rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.

1. Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.

2. Snij de boter in kleine blokjes.

3. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.

4. Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.

Step 2: Stap 2: Beslag Maken

1. Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter zacht is voor gebruik (niet smelten). Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe.

2. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.

3. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

4. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger.

5. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.

6. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.

7. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.

8. Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.

9. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Het vullen gaat nu heel makkelijk.

10. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.

11. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.

12. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

Step 3: Stap 3: Bakken

1. Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem.

2. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in.

3. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.

4. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.

5. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden.

Step 4: Stap 4: Afkoelen

1. Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes even een minuut in het bakblik zitten. Zet het bakblik bij voorkeur even op een rooster.

2. Na een minuut haal je de cupcakes voorzichtig uit het bakblik. Je kunt het bakblik een beetje schuin houden zodat de cupcakes er langzaam uitvallen. Zo hoef je niet aan de papieren bakvormpjes te trekken en laten de papiertjes niet los. De papieren bakvormpjes laat je om de cupcakes zitten.

3. Laat de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.

4. Zijn je cupcakes iets boller geworden dan gewenst, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op de cupcakes in het cupcake bakblik.

5. Na ongeveer 1/2 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu mooi plat.

6. Eenmaal afgekoeld zijn de cupcakes klaar om verder te decoreren met een topping, eetbare decoraties en andere leuke cupcakeproducten! Decoreer de cupcakes met behulp van de basis decoratiematerialen

Step 5: Stap 5: Decoreren

1. Pak de glazuur en de chocolade topping

2. Pak een stukje glazuur en maak het plat met een deegrol

3. Snij dan 6 ronde vormpjes uit met een ijzer uitsteek vormpje of een mes

4. Maak dan ogen en een mond in 3 van de ronde uitgesneden cirkeltjes lijk op de foto

5. Leg dan de 3 gezichtjes op 3 cupcakes en vul dan de mond en de ogen op met de chocolade topping

6. Pak nu de andere 3 glazuur cirkeltjes en leg ze op de andere 3 cupcakes maak dan een heksen hoed met de chocolade topping lijk op de foto en snij dan een klein rechthoekje uit het glazuur voor op de heksen hoed lijk op de foto