Het Efficiënt Strijken Van Een Hemd.

Introduction: Het Efficiënt Strijken Van Een Hemd.

Benodigdheden:


Strijkplank
Hemd
Elektriciteit
Gedemineraliseerd water

Step 1: Voorbereiding

Vooraleer je kan starten, steek je de stekker in het stopcontact en wacht je enkele minuten zodat het water en strijkijzer zeker warm zijn. Dit geeft je de tijd om je strijkplank uit te halen en je hemd erop leggen. Als er een groen lichtje brandt, wil dit zeggen dat je mag beginnen met strijken.

Step 2: Temperatuur Van Het Strijkijzer Instellen

De temperatuur van het strijkijzer wordt afgestemd aan de soort materie waaruit het hemd is opgebouwd. Deze stof kan je terugvinden op het etiket aan de binnenkant van het hemd. Vervolgens kan je draaien aan de cirkelvormige knop onder het handvat van het strijkijzer om de juiste temperatuur in te stellen.

Step 3: Voorbereiden Hemd

Voor je begint te strijken, ontknoop je best het hemd en daarbij mag je ook de mouwen niet vergeten. Merk de stoomknop bovenaan je strijkijzer. Deze zorgt ervoor dat er extra stoom door het strijkijzer komt en zal het strijken van het hemd vergemakkelijken.

Step 4: De Kraag

Ten eerste begin je met de kraag volledig uit te plooien tegenover jezelf. Schuif het strijkijzer in de richting van de kraag en herhaal deze beweging in de omgekeerde richting. Beëindig deze uitvoering door lichtjes de plooi in de kraag te benadrukken.

Step 5: De Schouders

Vervolgens breng je één van de schouders op de smalste kant van de strijkplank. Zodat je hemd naar beneden hangt en de schouder van je hemd rust op de strijkplank. Laat je strijkijzer over de schouder van het hemd gaan en verplaats je hemd over de strijkplank, zodat je zeker aan alle deeltjes bent gepasseerd. Herhaal dit bij de andere schouder.

Step 6: De Mouwen

De mouwen strijken gebeurt in 2 stappen. Begin met de polsen van je hemd, eerst de binnenkant en daarna de buitenkant. Vermijd hierbij de knopen. Probeer nadien zoveel mogelijk je mouw uit te plooien op de strijkplank. Merk op dat de knoopjes van je hemd naar de bovenkant gericht moeten zijn voor je begint met de volledige mouw. Laat het strijkijzer in de richting van de mouw glijden en zorg dat je goed langs de randen komt. Ook dit herhaal je bij de andere mouw.

Step 7: Voorkant Van Het Hemd

Plaats nu één van de voorkanten van je hemd op de strijkplank met de richting van de kraag op het smalste gedeelte van de strijkplank. Glijd eerst met het strijkijzer tussen de knopen en vermijd deze te raken. Strijk nu de rest van de voorkant en vergeet geen stoom te gebruiken in geval dat je de plooien er niet uit krijgt.

Step 8: Rug Van Het Hemd

Als laatste breng de rug van het hemd aan de strijkplank, met de kraag gericht naar de smalste kant van de strijkplank en de mouwen hangend langs beide uitzijdes. Leg het hemd parallel met de plank en glijdt het strijkijzer rustig van de ene naar de andere kant. Nu is het hemd helemaal gestreken en hang je het best op een kapstok.

Be the First to Share

  Recommendations

  • For the Home Contest

   For the Home Contest
  • Make It Bridge

   Make It Bridge
  • Game Design: Student Design Challenge

   Game Design: Student Design Challenge

  Comments

  0
  seamster
  seamster

  7 years ago

  Zeer mooi gedaan!