Introduction: Hoe Efficiënt Een Hemd Strijken in Acht Stappen

Benodigdheden:

Strijkplank

Hemd

Elektriciteit

Gemineraliseerd water

Step 1: Voorbereiding

Eerst en vooral moet je de stekker in het stopcontact steken en enkele minuutjes wachten tot het water opgewarmd is. Dit geeft je de tijd om je strijkplank uit te halen en je hemd erop leggen. Als er een groen lichtje brandt wil dit zeggen dat je mag beginnen met strijken.

Step 2: Temperatuur Van Het Strijkijzer Instellen

Voor je begint met strijken moet je kijken met welke stof je te maken hebt. Dit doe je door aan de binnenkant van je hemd op het etiketje te kijken. Afhankelijk van de stof zal je de temperatuur moeten afstemmen op de materie. Aan de binnenkant, onder het handvat van de strijkijzer zal je aan de cirkel moeten draaien tot het op de juiste stof aangeduid is.

Step 3: Voorbereiden Hemd

Voor je begint te strijken moet je het hemd ontknopen en daarbij ook de mouwen niet vergeten. Merk de stoomknop bovenaan je strijkijzer. Deze knop zorgt ervoor dat er extra stoom door het strijkijzer komt. Dit zal het strijken vergemakkelijken.

Step 4: Kraag

Je begint met de kraag volledig uit te plooien tegenover jezelf. Glij het strijkijzer in de richting van de kraag en herhaal deze uitvoering in de omgekeerde richting. Beëindig deze uitvoering door lichtjes de plooi in de kraag te benadrukken.

Step 5: Schouder

Vervolgens breng je één van de schouders op de smalste kant van de strijkplank. Zodat je hemd naar beneden hangt en je schouder van je hemd rust op de strijkplank. Laat je strijkijzer over de schouder van het hemd gaan en beweeg met je hemd over de strijkplank, zodat alle deeltjes van de schouder bereikt zijn. Herhaal deze uitvoering bij de andere schouder.

Step 6: Mouwen

Om de mouwen te strijken moet je dit in 2 fases doen. Begin met de polsen van je hemd, eerst de binnenkant en daarna de buitenkant en vermijd daarbij de knoopjes. Probeer daarna zoveel mogelijk je mouw uit te rekken op de strijkplank. Zorg ervoor dat de knoopjes van je hemd naar de bovenkant gericht zijn voor je begint met je volledige mouw. Laat het strijkijzer in de richting van de mouw glijden en zorg dat je goed langs de randen komt. Herhaal dit met de andere mouw.

Step 7: Voorkant Van Een Hemd

Plaats nu één van de voorkanten van je hemd op de strijkplank en zorg dat de richting van de kraag op het smalste gedeelte van de strijkplank ligt. Glij eerst met het strijkijzer tussen de knopen en vermijd deze ook aan te raken. Strijk nu de rest van de voorkant en vergeet niet de stoom te gebruiken in geval dat je de plooien er niet uit krijgt.

Step 8: De Rug Van Een Hemd

Breng vervolgens de rug van het hemd op de strijkplank en zorg ervoor dat de kraag gericht is naar de smalste kant van de strijkplank en dat de mouwen aan beide kanten uitsteken. Plaats je hemd helemaal plat en begin de strijkijzer rustig te glijden van de ene naar de andere kant. Als heel je hemd gestreken is hang je deze voorzichtig op een kapstok.