Introduction: Hoe Maak Je Een Aladdin-cosplay?

Heb je nog altijd geen idee als wie je kunt cosplayen naar die “con”? Dan heb je hier een eenvoudige instructie voor het algemeen bekende personage: Aladdin.

Step 1: Materiaal En Benodigdheden

Voor het maken van deze “cosplay” zal je de volgende materialen en voorwerpen nodig hebben.

 1. Een paarse “tanktop” : Dit wordt het bovenstuk van de “cosplay”
 2. Naald en draad of een naaimachine om het bovenstuk, na het knippen, vast te naaien.
 3. Een wijde harembroek.
 4. Een Fez. Als alternatief kun je hier zelf een Fez maken uit hard rood papier en een bekertje.
 5. Deze stap is optioneel, enkel als je echt wilt ingaan in het personage : Bruine lenzen, zwarte haarspray en een stukje papier of karton om de haarverf te spuiten. )

Mocht je, door een tekort aan budget of andere redenen, enkele van deze materialen niet kopen, kan je op een alternatieve wijze zelf iets ineen knutselen, maar dit zal het eindresultaat schaden.

Step 2: Studie Op Het Personage

Vooraleer je aan de “cosplay” begint, doe je best wat studie op het personage. Dit zal je helpen bij het maken van de cosplay en zo kun je al eens zien welke elementen realistisch zijn om zelf te maken en welke je zult moeten kopen. Je kan natuurlijk ook altijd je eigen “touch” geven aan het personage, als je dit zelf wilt. Wees bewust dat het personage van Aladdin met blote buik rondloopt. Dit zou je kunnen afschrikken om het ook te doen, indien je je daar niet goed bij zou voelen. Als dit wel het geval is, kan je nog altijd een huidkleurige of witte T-shirt aantrekken.

Step 3: Schets

Je maakt best een schets van je personage, en best van zo veel mogelijk verschillende hoeken (voor-, zij- en achterkant). Tijdens het maken van de “cosplay” is dit heel handig om te controleren of het stuk dat je net gemaakt of gekocht hebt, wel degelijk klopt met de schets. Zet de afmeting van je lichaam ook op de schets. Vooral voor het bovenstuk is dit belangrijk.

Step 4: Kijken Wat Je Zelf Kunt Maken En Wat Je Kan Kopen

De broek en de fez kunnen op zich ook zelf gemaakt worden, alhoewel de broek wat moeilijker zal zijn. De broek kan je makkelijk vinden in de meeste meisjeswinkels, of online onder de zoekterm harembroek. De fez kun je snel en goedkoop vinden in de meeste verkleedwinkels. Als alternatief kun je een plastic bekertje nemen en hier rond een rood blaadje kleven.

Step 5: Het Maken Van Het Bovenstuk

Voor het maken van het bovenstuk kan je zelf een stuk stof kopen en de vorm uitwerken, maar het is een stuk makkelijker wanneer je start vanuit een tanktop. Deze kun je gemakkelijk vinden in sportwinkels, maar hoogstwaarschijnlijk vind je deze bij de meisjesafdeling. Zorg ervoor dat de tanktop niet te nauw zit, anders valt het iets te wijd open na het uitknippen van de strook (ik had dit probleem en voelde me wat ongemakkelijk). Nu bepaal je het midden van het kledingstuk en meet je een strook af (variërend tussen de 5 en 10 centimeter ), die perfect in het midden van de tanktop ligt. Ten slotte plooi je de afgeknipte randjes om en naai je ze dicht met naald en draad of met de naaimachine. Op de foto zie je het eindresultaat.

Step 6: Lenzen Leren Aanndoen

Het is belangrijk dat je op voorhand al weet hoe je de lenzen in moet steken en hoe lang je er mee bezig bent, zodat je op de dag van de “con” niet moet sukkelen of in tijdnood komt.

 1. Sta voor een spiegel en was je handen. Vooraleer je het doosje met de lenzen opendoet, controleer of de lenzen in de juiste “vorm” of juiste manier zitten. Er zit namelijk een kant aan een lens.
 2. Leg de lens op je wijsvinger met de hand waarmee je het nauwkeurigst kunt te werk gaan, meestal is dit je schrijfhand. Wees voorzichtig, zodat je de lens niet laat omdraaien van kant. Zorg dat de lens als een kommetje op je vinger staat.
 3. Met je andere hand houd je je bovenste ooglid open.
 4. Vervolgens duw je met de middelvinger van de hand waarmee je je lens vast hebt, je onderste ooglid naar beneden. Op die manier heb je meer plaats en is het makkelijker om de lens aan te brengen.
 5. Kijk recht voor je in de spiegel, anders kan de lens niet precies in het midden van je oog terecht komen.
 6. Leg nu de lens op je oog. Wees niet bang om je oog aan te raken, je kan bijna onmogelijk wondjes veroorzaken. Het belangrijkste is dat je met je handen je oog goed openhoudt. Want als je tegen je wimpers zit, zal je moeten tranen of knipperen. Je moet dan steeds opnieuw de handeling uitvoeren en je zou een poosje kunnen bezig zijn. (Om weer de lens uit je oog te halen, houd je je oog op dezelfde manier open en knijp je met je duim en wijsvinger de lens samen en trek je hem er vervolgens uit.)

Step 7: Haar Verven

Op de dag van de “con” doe je dit best als eerste omdat je anders vlekken op je “cosplay” kunt krijgen. Je gaat best naar een plaats waar geen waardevolle voorwerpen of meubilair staat. Vooraleer je begint te spuiten met de haarverf neem je een stukje karton die je voor je gezicht houdt zodat je je huid niet mee verft.

Houdt de spuitbus ongeveer 10 centimeter weg van het haar en breng de verf aan in korte stukjes. Achteraf veeg je met een (vochtig) doekje eventueel de verf af die toch op je gezicht is gedruppeld. Indien je nog weinig ervaring hebt, probeer het dan eerst eens op voorhand of vraag hulp.

Step 8: Reflecteren

Veel mensen vergeten deze stap, maar dit is toch wel belangrijk. Nu je “cosplay” klaar is kijk je in de spiegel en vraag je je af of je op het personage lijkt en of je tevreden bent met deze “cosplay”. Indien je niet tevreden bent keer je terug naar stap 5 of begin je helemaal opnieuw.

Nu je kostuum af is, kan je een hele dag genieten op de “con” als een van Disney's meest geliefde personages!