Introduction: ITTT Interactive Product Design

Hallo! Ik ben Wouter Kamies

In dit project ben ik een interactief product gaan maken met behulp van Arduino.

In deze instructable ga ik de stappen uitleggen die ik heb gedaan om dit product te maken. Ik heb een .zip file met alle bouwtekeningen voor het hout dat gezaagd moet worden + hoe het in elkaar gaat zitten en een lijst met al het materiaal dat nodig is.

Dit werk heb ik gemaakt voor een project genaamd If This Then That voor mijn studie aan de HKU Games en Interactie jaar 1.

Voor de docenten:

Studentnummer: 3031972

Klas: G&I1B

Step 1: Verzamel De Materialen Genoemd in De Files

Zodra je deze allemaal bij elkaar hebt kan het bouwen al beginnen!!

Step 2: Monteer De Servo's

Bevestig nummer 14 op de volgende wijze(zie plaatjes) op nummer 13. Als het niet past vijl dan een beetje bij tot het wel kan.

Stop in 2 gaten van het ronde opzetstuk nummer 28 en stop door tie-rips door de gaten heen en zet de batterij er in. Sla een spijker onder de batterij voor steun.

Step 3: De Mond

Monteer aan nummer 6 nummer 11 en monteer dit geheel nu aan de voorkant van het hoofd met nummer 7(bekijk de samengestelde bouwtekeningen voor een duidelijk overzicht).

Monteer ook nummer 17 aan beide uiteinde van nummer 18 en monteer dit aan de binnenkant van het gezicht(zie plaatje).

Step 4: Nog Meer Servo's

Monteer nu nummer 8 op nummer 12 zoals weergegeven op de foto's. Monteer aan nummer 9 nummer 10, en monteer dit geheel aan nummer 11(kijk op de samengestelde bouwtekeningen voor een duidelijk overzicht). Als dit op zijn plek zit monteer je nummer 12 aan de bodem met 2 schroeven(nummer 23).

Step 5: Het Wenkbrauwen Mechanisme

Dit is het grootste onderdeel van het geheel.

Pak het geheel dat je bij stap 2 hebt gemaakt en zet deze vast aan de zijkanten van het hoofd in de voorgeboorde gaten. Doe dit met 2 schroeven(23) aan beide kanten(zie plaatjes).

Step 6: De Wenkbrauw Assen

Om Het mechanisme van de wenkbrauwen werkend te maken heb je nummer 19 en 20 nodig. Deze schuif je door de gaten van de wenkbrauwen in het gezicht. Zorg dat je ze er in schuift zoals op het plaatje weergegeven.

Stop het uiteinde van de in de servo gestopte ijzerdraadjes in het buitenste gaatje . Doe dit voor de onderste naar links en de bovenste naar rechts. Het resultaat moet overeen komen met het plaatje.

Step 7: De Wenkbrauwen Monteren

De buitenkant ziet er nu uit als plaatje 1. volg de stappen tot en met plaatje 5(in volgorde van links naar rechts).

De wenkbrauwen is nummer 21 op de lijst.

Step 8: De Arduino Monteren

Monteer nummer 15 bovenop de balk met de zwarte servo. Schroef deze vast met 2 nummer 23 zoals op de foto te zien is. Plaats de arduino op de gaatjes en schroef deze vast met kleine schroeven.

Step 9: Wiring

Ik heb in plaats van het breadboard van het plaatje het gesoldeerd omdat dit steviger is. De wires die naar de arduino gaan heb ik gemaakt met male jumper wires waarvan 1 kant de pin is afgeknipt , de draad gestript is en vervolgens gesoldeerd.. Als alles op zijn plek staat kan de code geschreven worden.

Step 10: De Code

In de Het bijgevoegde document staat de Source code. Zodra deze is geüpload kan de arduino aangesloten worden op een powerbank met de bijbehorende kabel en dan kan het hoofdeksel erop!!