ITTT - Shuffler of Cards

2,452

22

3

Introduction: ITTT - Shuffler of Cards

Waarom een automatische kaartenschudder?

Als onderdeel van mijn opleiding Game Art aan HKU heb ik een prototype gemaakt van een automatische kaartenschudder. Ik speel vaak het kaartspel Yu-Gi-Oh waarbij het noodzakelijk is om vooraf en tijdens het spel je kaarten te schudden, zoals bij de meeste kaartspellen. Ik ben hier echter heel slecht in: wanneer ik het doe lukt het niet en bedenk ik allemaal trucjes waardoor de kaarten wel goed geschud worden, maar dit is onhandig en duurt lang. Ik heb daarom een automatische kaartschudder gemaakt die de kaarten voor mij schud.

Tijdens mijn Instructable zul je alle bestanden en instructies vinden die ik heb gemaakt om een (soort van) werkend prototype te maken.

Step 1: Benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig?

- Arduino Yún
- Twee servo motoren
- Drie lichtsensoren
- Bedrading
- Weerstanden
- Breadboard
- Lasercutter
- 4 mm multiplex hout van minimaal 420 mm x 420 mm
- Houtlijm
- Dubbelzijdig tape voor de bevestiging van de onderdelen
- Soldeermateriaal om de kabels van de lichtsensoren te verlengen
- 5 mm boor voor het maken van gaten voor de lichtsensoren (of voeg dit toe aan het Illustrator bestand)
- Illustrator bestand (het bestand kun je downloaden)
- Het Arduino programma voor het laten werken van de code (deze kun je vinden op hun site)
- Arduino code (de code kun je downloaden)

Step 2: Het Idee

Hoe werkt het?

De ruimtes waar de kaarten neergelegd worden hebben een opening in de bodem waar de kaarten doorheen zullen vallen. Ik moest nog wel een manier bedenken hoe ik met de Arduino de kaarten door de opening zou kunnen duwen. De oplossing die ik hiervoor heb bedacht is het gebruiken van wieltjes die om en om draaien. Dit zou ervoor zorgen dat de kaarten met de draaibeweging meegaan, waardoor ze door de opening zullen vallen. Dit proces gaat van start wanneer er kaarten op de lichtsensor worden gelegd. Ik heb drie lichtsensoren gemonteerd. Eentje links, rechts en in het midden. Wanneer er links of rechts minder licht is dan bij de middelste gaan de motors links, rechts of allebei (als er op beide kaarten liggen) draaien. Vanwege het niet op tijd ontvangen mijn van wieltjes, heb ik de servomotor die bij het pakket zat gebruikt als vervanging. Door het op en neer bewegen van het uiteinde kan dit alsnog het idee van mijn project laten zien. Na het bouwen van de behuizing ging ik aan de slag met de bedrading. Op deze pagina kun je een voorbeeld vinden van hoe de bedrading is aangelegd en tevens de bevestiging in de behuizing.

Let wel op dat de bedrading voor de openingen kunnen zitten, waardoor de kaarten niet door opening zullen vallen en dat er 5 mm gaten zijn geboord voor het bevestigen van de lichtsensoren.

Step 3: Instructies

Wat zijn de stappen?

1. Lasercut het PDF bestand
2. Zet deze in elkaar met houtlijm
3. Installeer het Arduino programma
4. Gebruik het .ino bestand (dit is de code)
5. Leg de bedrading aan zoals op de afbeelding
6. Test of dit werkt
7. Monteer de bedrading in de behuizing
8. Nog een keer testen

En done!

Bedankt voor het lezen van mijn Instructable. Voor vragen kun je mij altijd bereiken op: michelle.avis@student.hku.nl. Bezoek ook eens mijn website: www.studenthome.hku.nl/~michelle.avis.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Big and Small Contest

   Big and Small Contest
  • For the Home Contest

   For the Home Contest
  • Game Design: Student Design Challenge

   Game Design: Student Design Challenge

  3 Comments

  0
  MichelleA62
  MichelleA62

  Reply 7 years ago

  Thanks! :)

  0
  HichamB5
  HichamB5

  Reply 7 years ago

  die gast comment echt overal