Introduction: ITTT: 'Zingend Meisje'

Project 'zingend meisje' instructies: Hier ga ik vertellen hoe jij zelf een zingen meisje kan maken met arduino.

Wat houd het in?: Je gaat een meisje van hout maken die beide haar armen uitsteekt. Aan de ene arm zit een lichtsensor en aan de andere zitten 3 knoppen. Ze heeft een speaker bij haar mond dat muziek afspeelt wanneer je een van de 3 knoppen drukt, maarr je moet haar sensor hand vasthebben (anders werkt het niet). Wanneer je haar hand loslaat tijdens het liedje stop hij met afspelen.

Supplies

- Speaker

-3x Buttons

-Lichtsensor

-Hout/karton

Step 1: De Bedrading

Er zijn voor dit project veel draden om aan te sluiten. Begin eerst simpel met de buzzer en de lichtsensor, sluit die aan en test het. Sluit vervolgens de 3 knoppen aan elk voor een ander liedje. Wanneer alles werkt (na de code), kun je de buzzer vervangen met een speaker (waar je 2 draadjes aan moet solderen).

Nadat je alles hebt aangesloten kun je beginnen met de code.

Step 2: De Code

Stap 1: Ga naar https://github.com/robsoncouto/arduino-songs en kies 3 liedjes uit die je wil afspelen.

Stap 2: Voeg de code van het liedje in jou code, alleen wat je veranderd is dat de code dat in de setup staat jij in jou code in de loop zet (zodat het af blijft spelen).

Stap 3: Scheid de liedjes goed van elkaar en maak nu 4 int's aan ( A0 voor de lichtsensor en 3 pins elk voor een knopje).

Stap 4: Maak een if-statement dat geld voor alle 3 de liedjes in je loop (If analogRead(A0 > 950). Dit zorg er voor dat de liedjes alleen beginnen met afspelen wanneer je de lichtsensor bedekt. Maak vervolgens nog een if-statement aan het einde van elk liedje (If analogRead(A0 < 950 ){ break). Dit zorg ervoor dat het liedje stopt met spelen wanneer je de lichtsensor niet meer bedekt.

Stap 5: Dit is de laatste stap, en dit is voor de knoppen. Maak boven elk liedje een if-statement (buttonstate == 1). Dit zorgt ervoor dat het liedje alleen gaat afspelen wanneer je de knop in drukt. Zorg er wel voor dat je voor elk liedje een andere buttonstate int gebruikt (liedje 1: buttonstate, liedje 2: buttonstate2 en liedje 3: buttonstate3).

Dit is alles wat je hoeft te weten voor de code, doe dit na en test het!

(Het is ook leuk om een ander het te laten testen, om te zien wat hij/zij er van vind).

Step 3: Maak Het Meisje

Het beste is om het meisje van hout te maken (lasersnijden). Om dit te doen moet je eerst het silhouet zelf tekenen in illustrator en dit bestand kun je dan gebruiken bij de lasermachine.

Wat ik heb gedaan is eerst het silhouet op papier tekenen en vervolgens digitaliseren (vanwege afmetingen) maar je kan dit zelf ook meteen in illustrator doen. Vergeet ook niet om de armen te maken en in een arm een gat voor de lichtsensor en in de andere arm 3 gaten voor de knoppen.

Je kan het silhouet 2x uit snijden voor een achterkant, maar ik heb die van karton gemaakt. Dit geld ook voor de armen.

Wanneer je alle onderdelen hebt kun je beginnen met solderen. Maak alle onderdelen (knoppen, lichtsensor en speaker) vast aan lange draden, zodat je ze op de juiste plek kan plaatsen (mond en armen). Wanneer je al het soldeer werk af hebt kun je alles op het meisje plakken en de achterkant er op plakken (doe tussen de 2 platen een stuk karton zodat er ruimte is voor de arduino en draden). Nog een tip van wat ik heb gedaan is de achterkant met klittenband vast zetten, zodat hij nog open kan. Ook is het mooi om de zijkanten af te plakken met papier zodat je de bedrading niet kan zien.

Step 4: Laatste Details

Om het nog helemaal af te maken kun je het houten silhouet beschilderen (dat is wat ik heb gedaan). Ook om je meisje stroom te geven kun je de arduino kabel aansluiten aan een powerbank. Als je alle stappen hebt gevolgd heb kun je haar recht opzetten en gebruiken!

Step 5: Mijn Logboek

Hier is een document met een beschrijving van hoe ik tot dit product ben gekomen.