Joc Pdeagògic Per Invidents. Laberint I Domino

4800

Intro: Joc Pdeagògic Per Invidents. Laberint I Domino

El joc que he dissenyat, per ser fabricat 100% en una impressora 3D, és un joc apte per emportar-se de viatge o per jugar a casa. És un kit que inclou dos jocs pedagògics i aptes per a invidents. És una caixa quadrada de 25 cm de costat i 4 cm de grossor. El primer joc és un laberint amb una entrada i una sortida i conté una peça que s’ha de desplaçar per dins del laberint per trobar-ne la sortida. El segon joc és un domino, però enlloc de números, les peces tenen 2 rugositats diferents per peça, les quals es poden diferenciar a través del tacte, i s’han d’agrupar segons les rugositats coincidents com el joc del domino original.

STEP 1: Dissney Digital

Per fer el disseny digital he utilitzat l’eina d’Autodesk Fusion. El primer pas ha sigut definir la mida de la base. Un cop fet, he arrodonit les cantonades i he extruït per tenir un gruix de 4 cm. Un cop fet, he fet un doble buidat, un per l’espai gran on va situat el laberint i l’altre, un encaix, per guardar les peces del Domino. També he aplicat uns forats rodons com a entrada i sortida del laberint.

Un cop feta la base i els seus respectius forats, he dissenyat la tapa o coberta del joc. Ha sigut simple, he fet un quadrat de dimensions més grans que la base, i li he aplicat un buidat on anirà encaixada la base del joc. La part superior té una superfície plana i llisa on es podria jugar al Domino.

Per últim he creat les fitxes. Les fitxes del Domino tenen un gruix de 0,5cm de base i el relleu afegit a sobre. Són rectangulars amb 4,5cm de llarg i 3cm d’ample. No podien tenir un gruix més ample que 1cm ja que la ranura on es guarden té una mida d’1cm. La fitxa que desplaçarem dins del laberint és un cilindre de 11,3cm de diàmetre amb un buidat a l’interior.

STEP 2: Disseny Final De Cada Element

Aquesta és la forma final de cada un dels elements del joc sense renderitzar.

STEP 3: Render

I aquí veiem un render del joc amb els seus materials aplicats.