Introduction: Klok Met LED

Stap 1 klok maken met LED verlichting.

Step 1:

Wat ga ik maken

Aankomende periode wil ik een kok gaan maken, ik wil kijken wat de mogelijkheden zijn qua ontwerpen en printen. Bestaande klokken wil ik als voorbeeld nemen en aanpassen naar eigen smaak.

Hoe ga ik het maken

Ik wil een bestaande klok pakken, deze wil ik aanpassen naar eigen smaak en aanpassen om aan alle eisen te voldoen. Bijvoorbeeld aan de achterkant een kleine hobbel met een scharnier erin om de batterijen te vervangen.

Wat heb ik nodig

Een 3D printer, hout als basismateriaal en wellicht iets van een sticker om op de klok te plakken om hem op te maken. Een scharneer en iets om de wijzers te laten werken. Een tandwiel om de wijzers te bewegen.

must haves:

- De klok met werkend zijn

should haves:

- Led lampjes zowat je in het donker kunt zien hoe laat het is
- Klok verder opfraaien of je sleutels op kunnen hangen

could haves:

- Elk uur een piep geluid horen zodat je weet dat je een uur verder bent

won't haves

- Een klok dat zowel analoog als digitaal is
- Mogelijkheid om de temperatuur te meten

Step 2: Laser Snijden

Zoals je op de afbeelding zie heb ik een romeinse klok gemaakt, dit is een Adobe Illustrator bestand. Dit heb ik gesneden met een laser printer.