Introduction: Leer Je Hond De Deur Dicht Doen.

Ken je het gevoel dat je na een lange werkdag uiteindelijk gezellig in de zetel ligt, maar dat je vergeten bent om de deur dicht te doen? Met deze instructie zal je hond voortaan de deur voor u sluiten.

Benodigdheden :

  1. Een hond
  2. Een deur
  3. Een post-It
  4. Hondensnoepjes

Step 1: Kijken Naar Post-it

Zorg ervoor dat je hond rustig is en bereid is om naar je te luisteren. Leer je hond naar de post-it kijken die in de palm van je hand kleeft. Indien het lukt, beloon haar met een lekkernij.

Step 2: Post-it Aanraken

Eens ze geleerd heeft om te kijken naar het klevertje, leer haar dan om het aan te raken met haar neus. Indien het lukt, beloon haar met een lekkernij. Herhaal deze stap meerdere keren.

Step 3: Kijken Naar Deur Met Post-it

Indien dit allemaal lukt, plak je het papiertje aan de deur. Wanneer ze kijkt in de richting van het papiertje, beloon haar weer. Herhaal deze stap een paar keer zodat ze het zeker onder de knie heeft.

Step 4: Post-it Aan Deur Aanraken

Wacht steeds langer om haar te belonen. Beloon haar pas als ze de post-it heeft aangeraakt met haar neus.

Step 5: Rechtstaand Post-it Aanraken

Als stap 4 vloeiend lukt, hang de post-it dan iets hoger zodat ze leert om het als rechtstaand te doen. Laat haar de post-it weer aanraken met haar neus en beloon haar indien ze het goed doet.

Step 6: Deur Op Een Kier Zetten

Zet de deur nu op een kier, zodat als ze het papiertje aanraakt met haar neus de deur lichtjes toegaat.

--> open de deur geleidelijk aan iets meer.

Step 7: Op Commando

Probeer nu op commando! Wanneer je zeker bent dat ze de deur zal aanraken roep je : " Deur dicht!" Herhaal deze stap meerdere keren. Indien het lukt geef haar een snoepje.

Step 8: Deur Helemaal Openzetten

Wanneer ze dit allemaal onder de knie heeft zet de deur helemaal open en wacht om haar te belonen tot de deur helemaal dicht is. Herhaal deze stap meerdere keren zodat ze vanaf nu automatisch de deur toe doet als je het vraagt.

Step 9: Zonder Post-it

Verwijder nu de post-it en roep : " Deur dicht!" Indien het lukt geef haar een snoepje.

Step 10: Ten Slotte

Met een beetje geduld en deze instructies zal je na je lange werkdag kunnen genieten van een rustig zetelmoment in plaats van telkens recht te moeten staan om de deur dicht te doen.