Lego Technic Radio Controlled Car

Introduction: Lego Technic Radio Controlled Car

Ik heb dit project gemaakt omdat ik gek van lego technic. Je kunt van lego technic ook al pakketten kopen welke door middel van een afstandsbediening bestuurd worden. Maar zeker de wat oudere pakketten hebben dit vaak niet. Zo ook de takelwagen die ik kreeg toen ik 10 jaar oud werd. Ik ga daarom speciaal voor deze truck een aandrijfsysteem maken die je voor de meeste lego technic wagen kunt gaan gebruiken. Zodat je alleen nog maar een passende plek hoeft te gaan zoeken en niet meer over de rest na hoeft te gaan denken.

Step 1: Bijnodigdheden

Voor het bouwen van een aandrijfsysteempje heb je de volgende dingen nodig:

- lego technic tow truck #8285

- motorset uit lego technic bulldozer

bestaande uit:

- 2x kleine motor

- 2x grote motor

- 2x sensoren

- 1x accu

- 1x afstandsbediening

Step 2: Stap 1: Accu Verplaatsen Voor Motor

Eerst heb ik de motor uit de truck gehaald en daarvoor in de plaats een accu uit een ander lego pakket en ik heb die na een tijd verschillende dingen uitproberen heb ik de accu onder de motorkap van de truck gekregen.

Step 3: Stap 2: Kleine Motor Op Aandrijfas Plaatsen

Eerst heb ik de aandrijfas van de truck vervangen voor een veel kortere as. Daar heb ik een kleine motor op aangesloten en daarna vast gezet in het frame zodat de motor de as rond zou draaien in plaats van zichzelf.

Step 4: Stap 3: Kleine Motor Aansluiten Op [standaard Die Naar De Grond Toe Draait]

Eerst heb ik alles aan de bovenkant open gemaakt zodat ik overal goed bij kon. Daarna heb ik de as vervangen voor een kortere zodat er plaats gemaakt kon worden voor de motor en daarna heb ik alles weer dicht gemaakt zodat de truck er hetzelfde uit blijft zien aan de buitenkant.

Step 5: Stap 4: Motoren Aansluiten Op Ontvangers En Accu

Bij de laatste stap heb ik de ontvanger in de truck geplaatst en heb ik deze aangesloten op de accu. Vervolgens heb ik de motoren aangesloten op de ontvangers zodat ik deze kan besturen met de afstandsbediening. Na veel proberen is het gelukt en het resultaat is te zien op de foto's.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Make It Bridge

   Make It Bridge
  • Big and Small Contest

   Big and Small Contest
  • Game Design: Student Design Challenge

   Game Design: Student Design Challenge

  Comments

  0
  Swansong
  Swansong

  6 years ago

  That's neat!