Introduction: My Little Friend

Ik ga voor het keuzevak making een mini tank maken die een rotatie heeft van de bovenste deel van de mini tank. Dat wil ik doen door onder de mini tank een arduino te plaatsen die verbonden in met een servo die voor de rotatie zorgt.

Ik ben op dit idee gekomen omdat ik vroeger al altijd wel wat met tanks had en ik al enige ervaring heb met het maken van 3d objecten en dit leek me een leuke uitdaging om te maken. Ik zat eerst te denken aan een rijdende tank maar dat leek me te veel werk voor deze periode, misschien dat als ik tijd over heb dit alsnog ga doen maar dat is voor erbij.

De materialen die ik nodig heb zijn:

  • 1x Arduino
  • 1x servo
  • 1x behuizing voor de tank

De code die de arduino zal gaan gebruiken zal ik zelf gaan schrijven en het ontwerp voor de behuizing ga ik ook zo veel mogelijk zelf ontwerpen.

Step 1: Eerste Prototype

voor mijn eerste prototype heb ik de loop van de tank gemaakt. Dit heb ik gedaan door van karton een ronde loop te maken. Dit heb ik gedaan door een stuk karton uit te snijden en die langzaam beginnen op te rollen. Na dit te hebben laten zien bij de stand up en ik vertelde dat ik wilde zien hoe ik een goede loop kan maken, kwam een klasgenoot met een idee om het te maken van rondjes en dan aan elkaar te lijmen zodat het een ronde loop word.

Step 2: Loop Prototype 2

Na da feedback op mijn eerdere prototype van een groep genoot ben ik aan de slag gegaan aan mijn tweede prototype van me loop. Ik heb voor me tweede prototype heb ik meerdere rondjes uit gesneden met de lazersnijder en die aan elkaar gelijmd zodat die een mooie ronde loop vormden.

Step 3: Onderkant Tank Prototype

Voor mijn 3de prototype heb ik met de 3d printer de onderkant van de tank uitgeprint op een kleine schaal om te kijken hoe deze eruit komt te zien als ik hem uit zou printen.

Step 4: 3d Printen Gaat Altijd Goed (not)

Tijdens het maken van mijn ontwerp voor de onderkant van de tank heb ik nogal veel erger punten gehad in de afgelopen weken. Ik begon met mijn eerste vernieuwde ontwerp van de onderkant van de tank die zag er zo uit zoals op prototype 1

Toen kwam ik er achter dat ik geen solid model had en dat misschien de reden was dat het niet goed ging, dus ben ik opnieuw begonnen met het maken van de digitaal ontwerp om die ook uit te laten printen maar helaas ging deze ook mis en zo bleef het door gaan. Elke keer was er iets mis met of me ontwerp of met de printers waardoor ik niet me ontwerpen goed kon uitprinten.

Step 5: Nieuw Ontwerp, Nieuwe Kansen

Ik heb al laaste poging eerst een hout model gemaakt van de onderkant van de tank zodat ik in ieder geval wat heb om te presenteren. Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met me 4de ontwerp van de onderkant en de boven kant om die in 3d te laten printen, waardoor het er mooi uitziet en goed werkt.

voor de arduino die onderin zou komen heb ik een behuizing gemaakt met een scharnier aan de zijkant zodat je vanaf buiten naar binnen kan kijken en eventueel iets kan veranderen aan de arduino.

Step 6: Eind Object!

Uiteindelijk heb ik het voor elkaar gekregen om met de 3d printers te werken, ik heb het voor elkaar gekregen om met behulp van de servo het bovenste deel te laten roteren van het onderste deel. Dit heb ik gedaan door een buisje te maken van plastic met de 3d printer en deze bevestigt aan de servo.