Introduction: Pallet Kruiden Tuin

Welkom bij de eerste HUB makerslab instructable.

Hier zullen we jullie tonen hoe je van jouw oude palletten een nieuw stukje tuin kan makken.

Supplies

- 1 Pallet

- Decoupeerzaag*

- Tacker + nietjes*

- Hamer*

- Nagels*

- Schuurpapier*

- Vliesdoek

- Vernis

- potgrond

- plantjes

- veiligheidsbril*

- Schaar/cuttermes*

- Meter*

Al dit materiaal* is beschikbaar in HUB Makerslab
Longchamplaan 29
8400 Oostende

BE

Step 1: Pallet Gelijk Zetten

De eerste stap in dit proces zal bestaan uit het uniform maken van de pallet.
Dit begint bij het bij zagen van de zijkanten van pallet zodat deze een geen uitstekende latjes meer vertoont.
Gebruik hier voor een decoupeerzaag of handzaag en volg mooi de contour van de pallet.

In mijn geval bestond de pallet uit een ongelijk aantal latjes per compartiment. Met behulp van een klauwhamer heb ik deze dan ook gelijk gezet door elk compartiment te voor zien van 2 latjes in plaats van 1 van boven 3 in het middelste deel en 2 onderaan.

Step 2: Schuren

Nu alles mooi uniform is gezet is het tijd om te schuren. Doet dit met behulp van een blokje hout en wat schuurpapier of met behulp van een schuur machine. Het is belangrijk dat je alle mogelijke kanten vlak schuurt om deze later dan te vernissen.

Step 3: Verstevig De Compartimenten

Nu je gedaan hebt met zagen zal je overblijven met allemaal houtenblokjes die ongeveer de zelfde grote hebben. Deze zullen we gebruiken om onze compartimenten te verstevigen. Dit is nodig om er later voor te zorgen dat ons vliesdoek en potgrond op hun plaats blijven.

Je plaatst de blokjes aan de binnenkant van de pallet, let wel op de kans is groot dat je de hamer zal moeten gebuiken om ze horizontaal in de pallet te krijgen want het is de bedoeling dat het hout tegen elkaar spant.
Eens je dit gedaan hebt kan je de blokjes vastmaken door er enkele nagels in te kloppen van aan de buitenkant.
Doe dit per compartiment.

Step 4: Vernissen

Nu dat alles op zijn plaats is en mooi geschuurd is kunnen we beginnen vernissen. Gebruik hiervoor een vernis die jouw pallet waterdicht maakt aangezien we deze buiten zullen plaatsen zal het wel tegen een duw en stootje moeten kunnen. Lees altijd goed de instructies van de vernis producent.

Step 5: Plaats Het Vliesdoek in De Compartimenten

Voor deze stap is wat rekenwerk nodig. Je dient hiervoor de afmetingen te nemen van elk compartiment.
Gebruik hiervoor de lengte + de diepte van het compartimenten als ook de breedte en diepte van her compartiment. Snij dan deze afmetingen zorgvuldig uit jouw vliesdoek. Daarna plaats je het vlies doek in het compartiment, zorg er voor dat het mooi gecentreerd is. Daarna neem je best een schepje van jouw potgrond zodat het doek mooi op de bodem rust. Daarna bevestig je het doek met behulp van je tacker aan de pallet. Achterna kan je overtollig vliesdoek verwijderen met behulp van een schaar of breekmes.

Step 6: Planten Maar

Zie zo je pallet kruidentuin is zo goed als af je hoeft nu nog enkel je kruiden in de verschillende compartimenten planten en aanvullen met potgrond.