Introduction: Passagier Teller. Happy Hacking

Gemaakt door.

Owen Cicilia
Tim Jansen
Mees van Essen

Arduino passenger counter: APC

Openbaar vervoer, wij maken allemaal weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de conducteur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

Tegenwoordig is op de NS site te zien hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Maar alsnog is de probleem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze probleem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Dit idee willen wij realiseren met een Arduino. Door druksensoren in elke stoel te plaatsen en die te verbinden met een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Op de site kunt u dan zien hoeveel coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.

Deze systeem is niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo irritaties van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bepaalde locaties en tijden in heel Nederland. Door dit systeem te gebruiken voorkomen we veel irritaties in het openbaar vervoer en zo kunnen wij het infrastructuur verbeteren voor comfortabele reizen in de toekomst.

We hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systeem bedacht om het aantal vrije plaatsen in een trein coupe te tellen en weer te geven. Door middel van druksensors in de stoelen te doen die een signaal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe of de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte is voordat ze de drukken trein in stappen.

onderdelen.

- arduino.

- arduino breadboard.

- Ada fruit 0.56 led display.

- druksensoren.

- kabels.

Step 1: ​De Ontwikkeling.

We zijn begonnen met het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. en daarna zijn we begonnen met de design thinking.

hoe zijn we op het idee gekomen. we hadden een brainstorm sessie over waar je zoal aan irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begonnen met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor prototype.

Step 2: De Display

we zijn al allereerst begonnen met het aan de praat krijgen van de display, we hebben gebruik gemaakt van een Ada fruit 0.56 led display.

Step 3: De Sensor.

we hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

Step 4: Arduino Code

/***************************************************

This is a library for our I2C LED Backpacks

Designed specifically to work with the Adafruit LED 7-Segment backpacks ----> http://www.adafruit.com/products/881 ----> http://www.adafruit.com/products/880 ----> http://www.adafruit.com/products/879 ----> http://www.adafruit.com/products/878 9 These displays use I2C to communicate, 2 pins are required to interface. There are multiple selectable I2C addresses. For backpacks with 2 Address Select pins: 0x70, 0x71, 0x72 or 0x73. For backpacks with 3 Address Select pins: 0x70 thru 0x77

Adafruit invests time and resources providing this open source code, please support Adafruit and open-source hardware by purchasing products from Adafruit!

Written by Limor Fried/Ladyada for Adafruit Industries. BSD license, all text above must be included in any redistribution ****************************************************/

#include // Enable this line if using Arduino Uno, Mega, etc. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adafruit_7segment matrix = Adafruit_7segment();

void setup() { #ifndef __AVR_ATtiny85__ Serial.begin(9600); Serial.println("7 Segment Backpack Test"); #endif matrix.begin(0x70); pinMode(7, INPUT_PULLUP); pinMode(8, INPUT_PULLUP); pinMode(9, INPUT_PULLUP); pinMode(10, INPUT_PULLUP); }

void loop() { int seatsFree = 42;

int button1 = digitalRead(7); if (button1 == LOW) { seatsFree = seatsFree -1; }

int button2 = digitalRead(8); if (button2 == LOW) { seatsFree = seatsFree -1; }

int button3 = digitalRead(9); if (button3 == LOW) { seatsFree = seatsFree -1; }

int button4 = digitalRead(10); if (button4 == LOW) { seatsFree = seatsFree -1; }

// print a floating point matrix.print(seatsFree); matrix.writeDisplay(); delay(50);

}