Introduction: Pc Power Supply for DIY Projects

Dit is een project voor Hogeschool Rotterdam voor het keuzevak : Fablab.

In dit keuze vak moet je een project maken door gebruik te maken van een 3D-printer, Lasersnijder, vacuüm zuiger of anders machines die beschikbaar zijn in het stadslab Rotterdam.

Voor mijn project heb ik gekozen om van een normale alledaagse pc voeding een lab-voeding te maken die ik dan weer kan gebruiken voor mijn opleiding(elektrotechniek) of DIY projecten waar ik thuis aan werk.

Step 1: PC-Power-Supply

Ik had nog een oude pc-voeding liggen die ik over had van een oude hobby, het uit elkaar halen en bouwen/maken van pc`s.

Deze heb ik op gemeten en vervolgens een tekening van gemaakt op Makercase.com.

Step 2: First Case

Op makercase kreeg in een tekening die ik heb geopend in Adobe illustrator.

Hierin heb ik het een en ander aangepast zodat ik hem door middel van de lasersnijder kon uitsnijden uit hout.

Nadat ik hem had uitgesneden wou ik hem passen om mijn voeding. Hier bleek dat ik een fout had gemaakt door geen ruimte over te laten voor de bekabeling en de connectoren.

Ik heb toen een nieuwe behuizing moeten ontwerpen.

Step 3: Final Case

Bij de tweede keer heb ik rekening gehouden met de ruimte die ik over moest houden en heb ik gelijk de inkepingen uitgesneden die ik dacht nodig te hebben. Hier heb ik bij mijn laatste en eind ontwerp nog wat aan verbetert.

Ook heb ik gelijk de achterkant gemaakt wat ik eerder was vergeten.

Nu de behuizing af is kan ik beginnen aan de bedrading.

Step 4: Bedrading

Ik heb gekeken welke afbeelding overeen kwam met mijn connector(gewoon op google afbeeldingen gezocht). In mijn was dit een 24-pin connector, de overige bekabeling heb ik opgerold en in de behuizing verwerkt(zodat wanneer ik iets moet maken of hem wil uitbreiden ik daar nog de kans toe heb). Op de afbeelding heb ik gekeken welke kabels/kleuren ik moest gebruiken voor mijn project.

Ik heb de bedrading los geknipt van de connector en andere connectors op geklemd door middel van een speciale tang. Deze connectoren heb ik toen weer aan de connectoren kunnen bevestigen die in de behuizing zijn bevestigd.

Step 5: The End

Ik heb dus een mooie werkende Lab-voeding gemaakt.

Die ik aan kan sluiten op een stopcontact en die werkt met 12V, 5V, 3.3V. Tevens is er een aan/uit schakelaar, een USB poort om iets op te laden en een Arduino voedingskabel.