Pokémon Master Trainer Uitbreiding

1,072

3

2

Introduction: Pokémon Master Trainer Uitbreiding

Ik vond dat het spel Pokémon Master Trainer wat uitdaging miste. Daarom heb ik mijn eigen uitbreiding op het spel gemaakt. Hiervoor ben ik in het Fablab van Leuven een aantal dingen gaan maken met de lasercutter. Bij deze zet ik de zaken die ik daar gemaakt heb online zodat jullie ze ook zouden kunnen maken indien jullie daarin geïnteresseerd zijn.

Supplies

Mdf plaat 600x300 mm en 3mm dik

Step 1: Brainstorm

Het eerste dat ik gedaan heb is het concept van de uitbreiding bedacht. Hierbij heb ik een aantal ideeën op papier gezet van wat ik wilde dat het spel zou worden.

Het belangrijkste was dat ik het spel alleen zou kunnen spelen.

Het tweede was dat het meer op de pokémon games zou lijken. En dus van min of meer dezelfde mechanics gebruik zou maken.

Step 2: Telbord En Hall of Fame

Om alleen te kunnen spelen dacht ik dat het leuk zou zijn om gebruik te maken van een telbord rond het originele spelbord. Zo kan je bijhouden hoeveel beurten je nodig hebt om het spel uit te spelen. Dit kan je dan noteren in een eigen soort Hall of Fame. Je kan dan ook bijhouden welke Pokémon je gebruikte, hoeveel gevechten je won, enzovoort. Het Hall of Fame papier heb ik in Microsoft Word gemaakt en gewoon thuis afgedrukt.

Op deze manier kan je jezelf uitdagen om het elke keer beter te doen.

Voor het telbord heb ik de afmetingen van het originele bord gepakt. Daarna heb ik het in Inkscape gemaakt zodat ik het met een lasercutter zou kunnen uitsnijden en graveren. Dit leek mij de beste manier omdat het er dan beter uitziet dan als je het bijvoorbeeld in papier zou doen.

Step 3: Battle Card

Het volgende dat ik gedaan heb is bedenken hoe ik het meer op de games kan doen lijken. De mechanics ervan gebruiken en zo het spel wat meer strategie en uitdaging te geven.

Hiervoor bedacht ik de Battle Card. De Battle Card bevat de 6 Pokémon die je op zak hebt en waar je dus mee kan vechten en vangen. De Battle Card houdt je experience die je krijgt door tegen andere pokémon en trainers te vechten bij. Ook kan je er de Bonussen zien die je Pokémon reeds verkregen heeft. Je kan er ook je badges in bijhouden.

De Battle Card bestaat uit een aantal verschillende delen die ik ook in inkscape heb gemaakt en daarna met de lasercutter van FabLab van Leuven heb gegraveerd en gesneden:

 • De Battle Card zelf dit zijn de 2 grote rechthoeken die ik dan met houtlijm aan elkaar heb gelijmd.
 • De Bonus Counters, dit zijn de vierkantjes met +1, +2, enz op. deze zijn ook met houtlijm aan elkaar gelijmd
 • De Experience counters, dit zijn de kleine rondjes met een pokéball op

(de details van de battle card staan uitgelegd in de spelregels die ik heb toegevoegd)

Step 4: Gevechten

In de games krijg je experience door tegen andere pokémon en trainers te vechten. Dit heb ik ook in het spel proberen integreren. Hiervoor heb ik in Microsoft Word kaarten gemaakt van trainers om tegen te vechten. Zo kan je dan experience opdoen waardoor je bonussen krijgt en uiteindelijk je pokémons ook evolueren. Maar dit staat ook volledig uitgelegd in de spelregels.

Ik heb deze kaarten afgedrukt in een printshop en ook gelamineerd zodat ze niet meteen zouden plooien of scheuren en dus langer bruikbaar zijn.

Step 5: Spelregels

Als laatste heb ik de spelregels voor het spel helemaal uitgeschreven in Microsoft Word. Dit om verwarring te voorkomen en zodat ik er zelf ook op kan terugvallen als ik iets vergeet. En zo kunnen anderen het ook spelen als ik er niet ben.

Be the First to Share

  Recommendations

  • Block Code Contest

   Block Code Contest
  • Baking Contest

   Baking Contest
  • Game Design: Student Design Challenge

   Game Design: Student Design Challenge

  2 Comments

  0
  da-dude
  da-dude

  Question 6 months ago on Step 3

  Kan het kloppen dat het svg bestand (2) met de pokemon storage en de elite symbolen mist? En de badges missen als print versie? Verder ziet het er fantastisch uit en zou ik het graag uit gaan proberen :)

  0
  WeTeachThemSTEM
  WeTeachThemSTEM

  3 years ago

  Thanks for sharing your game expansion! :)