Introduction: Pratende Peter

Dit is een Arduino project wat ik heb gemaakt op de HKU. Hij heet Pratende Peter, en hij opent graag zijn mond. De mond is te bedienen via een sensor. Je kan hem gebruiken als pop terwijl je zelf de stem inspreekt, of je kan hem dingen voeren. Ik ben onder andere geïnspireerd door designs uit Star Wars, Hellraiser en The Thing.

Supplies

Arduino Uno

Lichtsensor

Servo

10k ohm resistor

Ijzerdraad

Tape

Papier maché

Verf

Pattex Vuller

Kartonnen doos

Polyester schuim

Step 1: Schetsen & Skelet

Eerst heb ik een aantal schetsen gemaakt om het design vast te stellen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om met het tweede ontwerp verder te gaan, met een paar aanpassingen. Hierna heb ik met ijzerdraad het basiskelet gemaakt, om de juiste vorm te krijgen. Ik heb meerdere stukken afgeknipt en in de gewenste vorm gebogen, en vervolgens de stukken met tape vastgemaakt.

Step 2: Papier Maché & Verven

Vervolgens heb ik in het skelet een balon geplaast, zodat ik makkelijker de stukken krant eromheen kon doen. Ik heb het hele skelet bedekt met papier maché, en de vorm van de mond gemaakt. Met de Pattex Vuller heb ik nog wat plekken steviger gemaakt en details aangebracht. Vervolgens heb ik alles geschilderd. Door het papier maché zag het er nogal ingedeukt uit, maar dit vond ik wel leuk dus heb ik er wonden van gemaakt met de vuller en door bloedspetters te schilderen. De ogen zijn van het plastic van een fles, die ik heb zwartgeschilderd en op het hoofd heb gelijmd.

Step 3: Bedrading & Code

Ik heb gewoon een simpele setup voor de servo gebruikt, aangezien ik weinig ervaring heb met programmeren. Ik heb geprobeerd met weinig programmeerwerk toch een leuk en effectief product te maken. Ik heb de draarcirkel van de servo een beetje aangepast zodat de mond de juiste beweging zou maken. De mond staat automatsich dicht, en als je de sensor aanraakt gaat de mond open. Ik heb een lichtsensor gebruikt, zodat de mond ook zonder directe aanraking af en toe zou reageren. Hierdoor komt hij iets meer tot leven.

Step 4: Servo & Behuizing

Hierna heb ik de servo in het hoofd vastgezet met tape en tie-rips, met de mond eraan. De kabels gaan door een gat in de doos, en het hoofd zelf is met tie-rips vastgezet. De Arduino zit in de doos verwerkt, beschermd met polyester schuim. De lichsensor heb ik daarna door de bovenkant van de doos geprikt, en de tekst en cirkel heb ik erbij geschilderd.