Introduction: Projecte Grua - Oriol, Martí I Eudald

Quan vam començar a crear aquest projecte, ens vam marcar un objectiu. L'objectiu d'aquest projecte que ens vam plantejar va ser crear una grua feta amb cartró ploma que pogués fer els moviments principals d'una grua a la realitat. Vam pensar durant uns quants dies com fer-ho i vam acabar amb la idea que amb dos motors i un servo podríem representar els moviments principals d'una grua. Mitjançant variables, hem pogut fer que la grua pugui girar sobre si mateixa, el braç pugui escorçar-se o allargar-se i la peça que utilitzaríem per representar el recollidor pogués pujar i baixar. Al final d'aquest projecte, la grua patiria una sèrie de proves per comprovar si està ben construïda i ben programada.

Step 1: Primer Dia: Comencem La Construcció

Durant el primer dia en que vam començar a treballar amb el nou projecte vam començar a dibuixar i començar a retallar les formes de la base de la grua en el nostre tros de cartró ploma. També s'ha de remarcar que, tot i que no és habitual, no vam haver de gastar temps en pensar en els plànols de la grua ja que el professor i l'escola ja ens els van donar pautats i això ens va ajudar a poder avançar en la nostra construcció de la grua

Step 2: Segon Dia: Retallem Les Peces De La Base De La Grua

Durant el segon dia, vam seguir retallant les bases de la grua. Les 4 peces havien de ser iguals per a que la grua fos el més perfecte possible i ens ha quedat bastant bé. Un bon consell és que talleu les peces amb cúter i amb un regle perquè siguin rectes. També, un membre del grup ha començat a avançar mica el BitBloq i s'ha creat un compte per poder començar a programar.

Step 3: Tercer Dia: Acabar De Retallar Les Peces De La Base I Començar a Enganxar

Després dels dos primers dies en aquest nou projecte, avui hem estat acabant de retallar les peces de la base i el cos de la grua per a que el pròxim dia poder començar a enganxar. No hem tingut problemes i les peces estan bastant ben tallades. El membre del grup que li tocava fer el paper de programació ha seguit fent fotos i apuntant el que hem estat fent aquests primers tres dies

Step 4: Quart Dia: Comencem a Enganxar I a Pensar En La Part Elèctrica

Ja que el passat dia vam deixar preparades les peces per poder-les enganxar avui, hem començat a enganxar les diferents peces. Per acabar la sessió d'avui, també hem fet forats pensant per on passaran els diferents cables perquè la grua quedi el més bé possible.

Step 5: Cinquè Dia: Acabar De Enganxar La Base I El Cos De La Grua

Després d'haver avançat tant en enganxar les peces del nostre projecte el passat dilluns, avui ens ha donat temps d'acabar d'enganxar la base i el cos de la grua. També ens han explicat com fer servir aquest programa, Instructables.

Step 6: Sisè Dia: Tenim Un Petit Problema Amb Com Hem Enganxat La Nostra Grua

Avui ens han començat a arribar als problemes. De moment tot ens anava molt bé però avui hem pogut veure que no vam prestar prou atenció en com enganxar el cos de la grua ja que ho hem hagut de desenganxar i tornar-ho a enganxar de la manera adequada. També hem començat a treballar amb el servo, que serà l'instrument que ens farà girar la nostra grua.

Step 7: Setè Dia: Un Altre Dia Excepcional

Per acabar d'encarrilar la nostra mala ratxa en aquest projecte avui no hem pogut seguir treballant amb la grua per un cas excepcional i ens ha ajudat a poder avançar en la memòria tècnica i coses que havíem de fer per l'ordinador.

Step 8: Vuitè Dia: Enganxar Servo I Començar a Tenir La Forma De La Grua

Avui hem pogut seguir amb la construcció i després d'haver canviat el cos de la nostra grua, hem pogut dissenyar una bona forma per a que el servo fes rodar bé la grua i no es tombés massa. Ens ha costat una mica pensar una manera adequada però finalment ens n'hem sortit. Amb el servo, la grua ja comença a agafar una mica la forma final que esperem.

Step 9: Novè Dia: Comencem a Treballar Amb El Braç De La Grua

Després d'haver acabat amb la base de la grua i el cos. Hem començat a treballar amb el braç de la grua que serà una de les part més importants i on s'ha de prendre més atenció de la grua. Hem començat retallant les 4 peces, dues diferents de les altres dues i les hem acabat enganxant, a partir del següent dia començarem a treballar amb els motors, les aspes,... que ens milloraran la mobilitat del nostre projecte.

Step 10: Desè Dia: Comencem a Treballar Amb El Motor Del Braç

Avui, ja que la setmana passada vam acabar d'enganxar les peces del braç, hem començat a treballar amb els motors. Ens ha costat una estona trobar la millor manera perquè el motor s'enganxés en bones condicions i després portar a terme el nostre mètode però finalment ho hem aconseguit. Hem fet servir trossos més petits de cartró ploma per reduir l'espai on s'havia de posar el motor, cola calenta per enganxar-ho i finalment una brida per intentar que el motor no es mogués tant i el braç tingués més bona mobilitat endavant i endarrere.

Step 11: Onzè Dia: Treballem Amb El Segon Motor, Treure O Recollir Fil

AVui hem treballat amb el segon i últim motor que utilitzarem. Aquest motor, ens farà que el fil s'escorci o s'allargui, és a dir, que es reculli fil o que es tregui fil. Aquest motor l'hem posat a la part de darrere del braç de la grua i finalment hem ajudat amb trossos de cartró ploma a que el trajecte del fil no s'envagi o surti de per on ha d'anar.

Step 12: Dotzè Dia I Final: Hem Acabat La Nostra Grua Amb La Programació I Les Dues Plaques Que Farem Servir

Per acabar el nostre projecte, hem acabat treballant amb la programació. Hem hagut d'enganxar una placa sota la grua per a que funcionés bé i amb Microbit hem fet la programació de la grua. Amb això, acabem el nostre projecte.

Step 13: Materials

Aquesta ha estat la llista de materials que hem fet servit, no hem hagut de comprar gaires materials ja que ens els ha donat quasi tots l'escola pel pressupost:

- Cartró - 6,08€

- Cúters - 12,40€

- Brides - 0,75€

- Servo - 14€

- Plaques microbit i macrobit - 44€

- Motors - 14€

- Connectors USB - 6,89€

- Cola calenta - 3€

- Placa Motorbit - 21,38€

Pressupost total: 122,50€

Step 14: Conclusions I Valoració De L'objectiu

Amb aquesta pràctica hem pogut aprofundir en la programació. Amb micro bit mai havíem treballat així que ens ha ajudat a millorar els nostres coneixements. També hem hagut de treballar molt en la construcció en cartró ploma ja que ha sigut la gran part del projecte.

Pensem que els objectius que ens havíem marcat al principi del projecte han estat ben complerts i hem estat treballant regularment perquè els poguéssim complir.

Hem tingut dies bons i dolents però en general el grup ha treballat i el projecte ha funcionat com volíem.